• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
`Darbeye hayır` diyen çift evlilik okulundan mezun oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile içerisindeki iletişim kopukluklarını gidermek amacıyla Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan ‘Evlilik Okulu`na katılarak eğitimini tamamlayan 84 çifte, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Gaziantep`te 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı tepki göstermek için halkın toplandığı meydanda nikahlarını kıydıran Ahmet ve Nazlı Narin çifti, Şahinbey Belediyesi`nin evlilik okulunda aldıkları eğitimi tamamlayan alan 84 çift ile birlikte sertifikalarını aldılar.

Düzenlenen Törende 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlarda tutulan darbe karşıtı protesto gösterilerine katılarak destek veren Ahmet ve Nazlı Narin çifti de sertifika aldı.

Sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik okulunda evlilik hayatını etkileyecek ve yönlendirecek çok önemli eğitimler verildiğini belirterek, “Evlilik insanın hem dünyadaki, hem ahiretteki hayatını etkileyen çok önemli bir unsur. Evlilik ile birlikte bu dünyamız ya cennet hayatı olacak veya cehennemi burada yaşayacağız. Evlilik okulu, evlilik hayatını etkileyecek ve yönlendirecek çok önemli eğitimler veriyor. Biz evliliğin cennet bahçesi olmasını istiyoruz.”dedi.

Aile sağlam olduğu takdirde toplumun da sağlam olacağını ifade eden Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

“Toplumumuzun en küçük yapısı ailedir. Ailemiz sağlam olursa toplumumuz da sımsıkı olur ve o zaman hiçbir güç bizimle baş edemez. Bu nedenle toplumun çekirdek yapısını sağlam tutmamız gerekiyor. Suç şebekesinin en fazla musallat olduğu çocuklar, ebeveyni olmayan çocuklardır. Boşanmalar da bunların en önemli sebeplerinden birisi. Dağılan aile sonrasında sahipsiz kalan çocuklar, maalesef suç şebekelerinin ağına düşüyor, onların ellerinde hayatları yok oluyor. Bu nedenle Evlilik Okulu`nda verilen eğitimlerin birinci amacı aile hayatını mutlu bir hayata dönüştürerek, sudan sebeplerle çıkan kavgaların çözümü ve eşlerin birbirini anlamasını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Narin çifti ve diğer evli çiftlere sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir