• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
"Sur`da sokağa çıkma yasağı yıkım işlerinden sonra kalkacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur`un Türkiye ve dünya için önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, yapılan rekreasyon çalışmalarının titizlikle devam ettiğini de ekledi. Aksoy, Surdaki sokağa çıkma yasağının yıkım işlemlerinin ardından kaldırılacağını söyledi.

Sur'da  devam eden sokağa çıkma yasakları hakkında açıklamalarda bulunan Aksoy, “Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı yıkım işleminden sonra bitecek. Şubat ayında bitmesini umuyorduk. Fakat tescilli binalar nedeniyle iş makineleri içeriye sokulamıyor. Çünkü binaların zarar görme tehlikesi söz konusu. Bu da zamanımızı alıyor. Yıkım işlemi bitmeden orayı açamayacağız. Bu bakımdan henüz şu tarih diye bir süre veremiyoruz.” dedi.

Sur ilçesindeki çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Aksoy, “İlçede zarar gören su ve kanalizasyon alt yapılarıyla ilgili Çalışma Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Genel müdürlüğünce ihalesi yapıldı. İnşaatı devam etmekte, yakın bir zamanda bitmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hz. Süleyman Camii çevresindeki çalışmalara da değinerek Aksoy, “Hz. Süleyman Camiinin karşısındaki alanın rekreasyon alanı haline dönüştürülmesiyle ilgili ihale yapıldı. Müteahhit firma şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışma 2012 tarihinde başlayan bir çalışmanın devamıdır. Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve TOKİ arasında yapılan bir protokol çerçevesinde yapılıyordu. Fakat son 3 yıldır kamulaştırma yetkisi TOKİ`den Büyükşehir Belediyesine verilmişti. Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi bu çalışmayı yapmayınca TOKİ bu yetkiyi Diyarbakır Valiliğine devretti. Diyarbakır Valiliği bu kamulaştırma işlerini hızlıca tamamladı. Oradaki vatandaşlarımızın da hızlıca oradan taşınmasını sağlayarak oradaki binaları yıktık ve rekreasyon alanı olarak şu anda çalışmaları başlattık.” şeklinde konuştu.

Sur ilçesinde Birinci Etap Konut ihalesinin tamamlandığını kaydeden Aksoy, “Dicle Vadi projesi olarak adlandırılan projenin birinci Etabı tarihi On Gözlü Köprü yanında ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Ulu Cami ile Yanık Çarşı arasındaki bölgenin sokak sağlıklaştırması ile ilgili ihale yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Ortak protokol çalışmaları neticesinde Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesi`nin tamamen sokaklarının bazalt taşla yeniden yapılması, ışıklandırması ve sokak mobilyalarının yapılması ile ilgili çalışma başlayacak.” diye konuştu.

Surla ilgili çalışmaların titizlik ve hassasiyetle yürütüldüğüne vurgu yapan Aksoy, “Sur ilçesinin bir an önce önceki döneminden daha iyi bir konuma gelecek şekilde olması bakımından başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız olmak üzere bütün bakanlarımızın koordinasyonunda bu çalışmaları sürdürüyoruz. Sur, Diyarbakır için çok önemli. Sur, Türkiye ve dünya için de çok önemlidir. Sur, Diyarbakır için ticari anlamda önemli bir merkezdir.” dedi.

Vali Aksoy son olarak, “Sur önceki dönemlerden daha canlı hale gelmesi bakımından önemsediğimiz bir yer. Özellikle iç kalenin yapılmış çalışmaları belirli bir aşamaya gelmesi, Hz. Süleyman Camiinin karşısının rekreasyon alanının tamamlanmasını bekliyoruz. Biz Melikahmet ve Gazi Caddesi`ne ilave olarak Hz. Süleyman Camii`ne ve İç Kale`ye doğru sokak sağlıklaştırması ve iyileştirmesi konusunda çalışıyoruz. Bir bütün halinde Sur`u daha iyi bir noktaya taşıyacak, çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu anlamda çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel – İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir