• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
"Tütün kullanımı ilkokullara kadar düştü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla bir alışveriş merkezinde stant açıldı.

Farkındalık oluşturmak için açılan stantta vatandaşlara sigaranın zararları ve sigarayı bırakma yöntemleri hakkında bilgi verilecek.

Standın açılışının ardından basın mensuplarına bilgilendirme yapan Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, Türkiye'de sigara kullanımının ilkokullara kadar düştüğünü söyledi.

Öger, "Maalesef Türkiye'de tütün kullanımı ilkokul ve ortaokullara kadar düştü. Annelerde sigara içme oranının yüzde 30'lara, ortaokul ve liselerde yüzde 20-25'lere vardığı bir durumu yaşıyoruz. Bu durum sigara kullanımının vurdumduymaz bir hal aldığını gösteriyor. Sigara sadece kullanıcıya değil aynı zamanda içildiği ortama da çok ciddi zararlar veriyor. Bugün bir farkındalık yaratarak alışveriş merkezini ziyaret edenlere broşür vereceğiz. Aynı zamanda hocalarımız sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlarımıza psikodestek verecek." dedi.

"Yeşil Dedektör uygulaması faaliyete girdi"

Yeşilay'ın Yeşil Dedektör uygulamasının bütün illerde faaliyete girdiği bilgisini veren Öger, "Yeşilay ve Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu başka bir çalışma daha var. Malum, Türkiye'de sigara ihlalleri konusunda halkın kafasında 'Bildirdiğimiz ihlaller dikkate alınmıyor veya yerine getirilmiyor.' diye sitemler vardı. 81 ilde Yeşilay Yeşil Dedektör uygulaması faaliyete girdi. Uygulama akıllı telefonlara indirildiği anda sigara ihlallerinin olduğu mekânları bildirdiğinizde sistem tamamıyla halk sağlığı saha görevlisinin sistemine düşüyor." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir