• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
EL-BERR (C.C)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

“İyilik ve ihsanı bol olan.”

Bilirsiniz ki şanı yüce olan Allah kullarına kaldırama­yacakları yükü vurmaz, onlar için hep iyilik ve kolaylık diler. İyi kullarını sever. İnsanlara karşı zorbalık edenleri, halkın boynuna basanları sevmez. Hatasından dönüp tevbe edenleri bağışlar. Kulunun işlediği günahı bire karşılık bir olarak yazarken, bir iyiliğe on mislinden yedi yüz misline kadar mükafat verir. O'nun iyi­liklerinin ve ihsanlarının bir haddi hududu yoktur. Öyle ki, hiçbir mahlukatı rızıksız bırakmaz.

Ebü'l–Abbâs Abdullah İbni Abbâs İbni Abdülmuttalib (ra)'dan nakledildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kudsi bir hadiste şöyle buyurdu:

"Allah Teala iyilik ve kötülükleri takdir edip yazdıktan sonra bunların iyi ve kötü oluşunu şöyle açıkladı: Kim bir iyilik yapmak ister de yapamazsa, Cenâb–ı Hak bunu yapılmış mükemmel bir iyilik olarak kaydeder. Şayet bir kimse iyilik yapmak ister sonra da onu yaparsa, Cenâb–ı Hak o iyiliği on mislinden başlayıp yedi yüz misliyle, hatta kat kat fazlasıyla yazar. Kim bir kötülük yapmak ister de vazgeçerse, Cenâb–ı Hak bunu mükemmel bir iyilik olarak kaydeder. Şayet insan bir kötülük yapmak ister sonra da onu yaparsa, Cenâb–ı Hak o fenalığı sadece bir günah olarak yazar." (Buhari)

Cenab-ı Allah iyilik ve güzelliğin tek kaynağıdır. Tüm güzellikler Alemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle`ye aittir. O`nundur ve O`ndandır. İyiliğin sahibi, iyiliği de mükafatlandıran, kullarına iyilik ve güzelliğin, doğruluk ve kemalin yolunu açandır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir