• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın dün Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası`nda yaptığı istihdam seferberliği çağrısına, Bursa iş dünyası temsilcileri desteğini açıkladı. Ortak hareket ederek, işsizliğin önünün alınabileceği düşüncesinde birleşen Bursa iş dünyası temsilcileri, istihdam noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

"Ekonomi alanındaki düzenleme ve teşvikler bizleri memnun ediyor"

Cumhurbaşkanı`nın istihdam seferberliği çağrısını olumlu ve yerinde bulduğunu söyleyen Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Levent Bilek, "Son dönemlerde hükümetin ekonomi alanında yaptığı bir takım düzenlemeler ve teşvikler sektör temsilcileri olarak bizleri son derece memnun etti. Ekonomik sıkıntılardan kurtulmak istiyorsak, devlet millet ve iş dünyası olarak birlikte hareket etmeli ve kalkınma hamlelerine devam etmeliyiz. Ekonomideki öncelikli meselelerimizden biri nitelikli işgücü eksikliğiyle birlikte katma değerli ve küresel rekabet gücü olan üretimdir. İstihdam seferberliği ile birlikte üretim ve nitelikli iş gücü seferberliğini de gerçekleştirebilirsek daha faydalı sonuçlar alabiliriz düşüncesindeyim." dedi.

"Alınan kararlar iç ve dış ticareti de artıracaktır"

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici Ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısını çok yerinde buluyor ve yürekten destekliyoruz. Ancak gelişmekte olan sektörlerde hem nitelikli hem de niteliksiz personel sıkıntısı devam ediyor. Dolayısıyla bu noktada zihinsel bir değişim ve dönüşüme de ihtiyaç var. Ülkesine güvenen ve geleceğe umutla bakan iş adamları olarak bu meseleyi milli bir görev telakki edecek ve istihdama katkı sağlayacağız. Burada birlik olmak ve birlikte hareket etmek gerekiyor. Son dönemde alınan kararların da istihdama olumlu katkı sağlayacağını, aynı zamanda iç ve dış ticareti de artıracağını düşünüyorum. Ülke olarak bir geçiş sürecindeyiz. Ama hamdolsun ekonomimiz sağlam temellere dayanıyor. Kısa sürede bu dönemi atlatacağız. Bu noktada iş dünyası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bu seferberlik, ülkedeki işsizlik sorununa merhem olacaktır"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses de Cumhurbaşkanın destek çağrılarını olumlu bulduğunu ifade ederek, "İşyerlerimizin tam kapasitede çalışması için gayretlerimiz var. Dolayısıyla yapabildiğimiz kadarıyla da yeni çalışan istihdamına destek vereceğiz. Bu noktada çeşitli teşvikler olduğunu da biliyoruz. Her firma bir ilave yapsa, sonuçta büyük bir netice çıkar. Umarım bu seferberlik, ülkedeki işsizlik sorununa bir merhem olacaktır." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)