• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Tedavi Olmazsa Kör Olacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul
Aileden gelen bir hastalık nedeniyle her gün biraz daha gözleri körleşen Mehmet Savaş Akbaş (26) adlı genç tedavi masraflarının karşılanması için. Hayırsever insanlardan yardım bekliyor. Küçük yaşlarda başlayan bu hastalıkla mücadele ettiklerini belirten akbaş, artık maddi gücünün kalmadığını ifade etti. Artık gözlerindeki körlüğün iyice belirginleşmesi üzerine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesine gittiğini söyleyen akbaş, “Burada bana bu hastalığın tıpta tedavisi yoktur olsa da biz yapamıyoruz dediler. Daha sonra beni İstanbul Cerrahpaşa tıp fakültesine sev kettiler. Cerrahpaşa’daki doktorlarda kendilerinin bu hastalığı tedavi edemediklerini söylediler. Ancak bu hastalığı tedavi edebilen bir tek doktor bulunduğunu, onun da özel bir doktor olduğunu söylediler. Bana o doktorun adres bilgilerini de verdiler. Bunun üzerine ben de bu doktora gittim. Buradaki doktor, beni muayene ettikten sonra hastalığımın RETİNİTİS PİGMENTOZASI (Halk arasında gece körlüğü) olduğunu ve tedavi edebileceğini, bunun içinde 50 seanslık bir tedavi gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. Ancak her bir Seansın da 400 TL tuttuğun ifade etti. Onu da hesapladığımızda 50 seans 20 bin TL tutuyor. Bende kabul edip şimdiye kadar 7 seans yaptırdım. Bunun içinde yaklaşık 3 bin TL ödedim. Ancak daha fazlasına maddi gücüm yetmedi. Bu yüzdem tedavime devam edemedim. Zaten haftada 3 veya 4 seans yaptırılabiliyor. Yeni üst üste yapılamıyor bu seanslar. Tabii bu da en az iki ay daha İstanbul’da kalmam gerekiyor ki bu ayrı bir külfet oluşturuyor. Her iki gözde de gözün arkasındaki bütün hücreler ölmüş diyor doktor. Burada doktorun yapacağı tedavi, ölmüş hücreleri tekrar tedavi yoluyla canlandırmaya çalışmaktır. Eğer tedavi olmasam 2-3 yıl sonra gözlerimi tamamen kaybedebileceği söylüyor doktorlar” dedi.

Hastalığımın Tedavisi Mümkün Ama Paramız Yok!
Hastalığının nasıl başlayıp ve ilerlediğini de söyleyen Akbaş, “Ben bu hastalığı 10 yaşlardayken fark ettim. Önce gözlerimin önünde sanki şimşekler çakıyordu. Gözlerim açık ve ya kapalı her zaman böyle oluyordu. Daha o zamandan beri hastanelere gidiyorum. Son beş yıldır gözlerimin yavaş yavaş körleştiğini fark ettim. Sürekli şimşekler çakıyor. Bu da her seferinde hasar yapıyordu gözlerimde. Şimdi ise Doktor muayenesinde, retinadaki hücrelerin çoğunun öldüğünü söylüyor. Hastalığımın nedeni de irsidir. Yani anne tarafından gelen bir hastalıktır. Zaten şuan bu hastalık; annem, dayım ve teyzemde de var. Hatta annemin gözleri tam körlük derecesine varmış. Tedavi olup eğer olumlu bir sonuç alsaydım, aynı şekilde annem, dayım ve teyzem de tedavi olacaktı” diye konuştu.

Allah Rızası İçin Yardımcı Olun!
Evli ve üç çocuk babası Savaş Akbaş, işsiz olduğunu, arada bir iş bulabildiğinde çalıştığını bunun dışında da hiçbir gelirinin olmadığını söyledi. Akbaş, “Diyarbakır’a bağlı Karacadağ’a bağlı Bulutçeker köyünde oturuyoruz. Burada da babama ait bir evde kalıyorum. Tabii bizim burada arada bir iş bulursak çalışıyoruz. Ancak bu tedavi için bu kadar parayı bulamıyoruz. Şu anda bize yardım edebilecek kimse de yok. Yeşil kartlıyım. Ama özel klinik olduğu için SSK’lı olsam da yine karşılamıyor. Zaten devlet hastanelerinde bu hastalığın tedavisi yok. Yani nereye sorduysam, kime sorduysam bu hastalığı tedavi eden bu gittiğim doktor dışında kimsenin olmadığını söylediler. Zaten kliniğine gittiğimde çok sayıda yabancı ülkelerden gelmiş hastalarda vardı. Kimi, ırak’tan gelmiş, kimi Kosova’dan, hatta Almanya’dan gelenler bile vardı. Bu hastalığı en iyi tedavi eden o doktormuş. Tüm hayırsever Müslümanlardan, yardımsever insanlardan bize destek çıkmasını bekliyorum. Bana destek çıkacak ve bu tedavi masraflarımı karşılamak isteyen hayırsever insanlar bana 0532 453 65 07 No’lu telefondan ulaşabilirler. Bize yardımcı olan ve olacak herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
 
Mürza Bugün – İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir