• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
"ÖTV indirimi olmasa da kampanyalarımıza devam edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz eşya ve mobilya mağazası sahipleri, Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren beyaz eşyalardan alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması ve 30 Nisan'a kadar mobilyadaki Katma Değer Vergisi'nin (KDV) yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi kararını memnuniyetle karşıladı.

Beyaz eşya, küçük ev aletleri ve mobilyalarda yüzde 10'a varan indirimler, Van'daki mağazalarda etiketlere yansımaya başladı.

Bir alışveriş merkezinin satış sorumlusu Ercan Ulutaş, son zamanlarda döviz artışıyla birlikte beyaz eşya fiyatlarında yüzde 10 ile 15 oranında artış yaşandığını söyledi.

Ulutaş, "Geçtiğimiz aylarda dövizin artış göstermesi sonucu ithal ürünlerde ister istemez ciddi bir farklılık oluştu. Bu beyaz eşyaya yüzde 10-15 civarında yansıdı. Bizlerin de çalıştığı firmalar uluslararası firmalardır. Eski hareketliliği devam ettirmek adına olabildiğince eski fiyatları vermeye çalıştılar. Bizler de müşterilerimize eski fiyatları vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda zamlara karşı direniyorduk." dedi.

ÖTV ve KDV indirimine ek olarak fiyatlarda yüzde 10 ile 15 oranında indirim yapacaklarını dile getiren Ulutaş, sözlerine şöyle devam etti: "ÖTV'nin net oranı yüzde 6,7'dir. Hükümet de bundan feragat ederek, Nisan ayının sonuna kadar düğün mevsimi olduğu için beyaz eşyada, küçük ev aletlerinde bu oranı almayarak piyasanın canlanmasını istedi. Bu da halkın rağbet ettiği bir olay oldu. Bizler de yavaş yavaş hareketliliğin artacağı bu dönemde vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz."

"ÖTV indirimini tüm müşterilerimize yansıtacağız"

İndirimler dolayısıyla piyasanın az da olsa hareketlendiğini ifade eden Ulutaş, "Alışverişe gelenler soruyor. Bu durumda indirimden yana telefon açanlar oluyor. Hareketliliği henüz tam sağladık diyemeyiz ama Nisan ayı sonuna kadar bu alışverişler artacaktır. ÖTV'yi de olabildiğince tüm müşterilerimize yansıtacağız. Ekstralarına bakıyoruz. Yüzde 6,7'de kalmayıp, yüzde 10-15 kendi kampanyalarımızla tüketicileri yararlandırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"ÖTV hükümetin inisiyatifindedir"

Ulutaş, ÖTV indirimi devam etmese bile kendi kampanyalarını sürdüreceklerine değinerek, "ÖTV hükümetin inisiyatifinde olan bir olaydır. Zaten bizler kendi kampanyalarımızı her ay yapıyoruz. Çalıştığımız onlarca firma var ve her ay kampanyalar güncelleniyor. Bizler, bu uygulama devam etse de etmese de kampanyalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Zaten beyaz eşyada, mobilyada sezonumuz ilkbahar ve yaz aylarındadır. Bizler de olabildiğince o hareketliliği sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez/Sedat Karatay-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir