• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
"Cazibe Merkezleri Programı büyük bir teşviktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kalkındırmak amacıyla hazırlanan Cazibe Merkezleri Programı konusunda ilgili tüm kesimlerin bilgilendirilmesi için çeşitli yerlerde bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Toplantıların sonuncusu Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine yönelik Mardin'de DİKA'nın ana hizmet binasında gerçekleştirildi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Nurullah Budak'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve odaya üye serbest muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.

Bu programla bölgenin kalkınmasına önemli bir destek sağlanacağını söyleyen Altındağ, programın 63 milyar dolarlık yatırımla 20 ülkenin bütçesinden fazla olduğunu belirtti. Altındağ, "Geçmiş dönemlerdeki hükümetlerin açıkladığı teşvik programlarını incelediğimizde bu gerçekten yüzyılın projesi. Bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirip, yatırımcılara inanılmaz imkânlar sağlayarak onları buraya çeken büyük bir teşviktir." dedi.

Bu yönde oldukça önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Altındağ, programın özelde istihdam ve üretimi ön gördüğünü ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça tarafından katılımcılara geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin dâhil olduğu 23 ilde özel sektöre yönelik geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı kapsamında başvuru süreci başlarken, DİKA, başvuru süreçlerinin yürütülmesinde ve yatırımların izlenmesinde Kalkınma Bankası üzerinden yatırımcılara teknik destek veriyor.

Toplantı, katılımcıların program hakkında sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi. (M. Salih Keskin–İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir