• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Özgür-Der Van Şubesi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve beraberinde gelen misafirlerin de katıldığı Özgür-Der Van Şubesinin açılışı Osman Gülaçar Hocanın Kur`an Tilavetiyle başladı.
 

Müslümanlar olarak birlikte mücadele etmek durumundayız
Kur`an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Rıdvan Kaya, "Van şubemizin açılması yeni bir başlangıç değil. Zira Van`da yıllardır İslami çizgide mücadele eden kardeşlerimiz vardır. Bizim de yapmaya çalıştığımız bu çizgide bu çalışmada bir adım daha atma gayretidir" diyerek bu güne kadar yapılan çalışmaların değerli olduğuna atıfta bulundu. Kaya sözlerine şöyle devam etti: "Bizler üzerimize işlenmeye ve devam ettirilmeye çalışılan zulme karşı tevhidi esas alan Müslümanlar olarak birlikte mücadele etmek durumundayız. Dolayısıyla bu mücadeleyi daha ileri bir noktaya taşımak için gayret edeceğiz"
 

İslami hedef alanların yaptıklarının boş ve beyhude olduğunu ortaya koyacağız
"Rabbimiz "Onlar bir zulüm ve saldırıya uğradıklarında hep birlikte yardımlaşırlar" diyor. Dolayısıyla bizler de inşallah hizmetlerimizi bu çerçeveye oturtarak bu hizmeti daha verimli kılmaya çalışacağız" diyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir zulüm ve saldırıdan bahsedildiğinde gerek bölgemizde gerekse dünyada emperyalist güçlerden Müslümanlar olarak çektiğimiz sıkıntıları görmeli ve buna karşı tavrımızı ortak ve örgütlü olarak ortaya koymalıyız. Bizim çalışmalarımızla İslami hedef alanların yaptıklarının boş ve beyhude olduğunu ortaya koyacağız. Bu gün dünyada bilhassa Filistin`de ve Ortadoğu`da yaşananlar bunun en büyük ve somut göstergesi olarak önümüzde duruyor."
 

Hak ve adalet noktasında olayları eylemsel bir boyuta taşımalıyız
Rıdvan Kaya`nın konuşmasının ardından dua için mikrofona gelen Osman Gülaçar yaptığı kısa konuşmasında, Müslümanlar olarak hayatın her sahasında mutlaka bir gayret ve çaba içerisinde olunması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz Müslümanız ve İslam hayatın tümünü çepeçevre kuşatmış yani hayatın her alanına hitap etmektedir. Bu bağlamda Özgür-Der nerede bir zulüm, nerede bir haksızlık, nerede bir bakı varsa bir bütün olarak yani Müslümanlar olarak bu zulmü en yüksek perdeden dile getirmek durumundayız. Böylesi durumlarda Müslümanlar tek ses olmalı ve özgürlükler, hak ve adalet noktasında olayları eylemsel bir boyuta taşıyarak gayret ve çaba içerisine girmelidir, girmeliyiz" dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir