• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Tonlarca kaçak kömüre el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep-Nizip Karayolu üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde il dışından getirilen ve piyasaya sürülmek için hazırlanan 337 ton kaçak kömüre el konuldu.

16 kamyona istiflenen kömürlere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin el koyduğu belirtildi. Kömürler Büyükşehir Belediyesine bağlı GATEM Kömürcüler Sitesi'ndeki Yediemin Deposu'na taşındı.

Konu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, hava temizliğini sağlamak üzere şehrin giriş ve çıkışlarındaki kontrol noktalarında kömür taşıyan araçlarda irsaliye ve uygunluk belgesi denetimleri yaptıklarını söylediler.

Doğalgaz dışında katı ve sıvı yakıt kullanan binalarda yakıt kalitesini kontrol ettiklerini bildiren yetkililer, periyodik olarak gerçekleştirdikleri eğitim programlarıyla sağlıklı ve verimli yakma usulleri hususunda kullanıcıları bilinçlendirdiklerini dile getirdiler.

Ayrıca yetkililer, kalitesiz, kaçak yakıt kullanan ve bilinçsiz yakma işlemi gerçekleştiren firmaların "Alo 153 Hattı'na" bildirilebileceğine değindiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir