• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Siirt`te Suriyeli öğrencilerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te 14 Eylül Ortaokulu ek binasında eğitim gören 120 Suriyeli ilk ve ortaokul öğrencisi, ikinci dönemin başlamasıyla yapılan törenin ardından Arapça olarak hazırlanan karnelerini aldı.

Törene katılan Siirt Belediye Başkan Vekili Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, öğrencilere hediyeler vererek, kırtasiye yardımında bulundu.

Taşkın, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak eğitime önem verdiklerini söyledi.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin çocuklarını yalnız bırakmadıklarını ifade eden Taşkın, "Suriyeli 120 öğrenci bugün karnelerini alarak eğitime başladı. Biz de çocukların moralleri daha iyi olsun diye hazırladığımız yardım paketlerini dağıttık. Belediye olarak eğitime önem veriyoruz. İnşallah yakında eğitim alanı ile ilgili çeşitli çalışmalarımız ve yardımlarımız olacak." dedi.

Siirt İnsani Yardım Derneğin Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir de Suriyeli öğrencilerin iki yıldır kentte eğitim gördüklerini ve bu eğitimin, kendi müfredatlarına uygun Suriyeli öğretmenler tarafından verildiğini belirtti.

Suriyeli öğrencilerin, kendi müfredatlarında olduğu gibi, okullarda ikinci dönem başlayınca yarıyıl karnelerini aldıkları öğrenildi.

Okul sorumlusu Hammud Elmatar ise Türkiye halkının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere verdiği desteği halk olarak hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan belirterek, çocuklarının Türkiye sevgisiyle büyüdüğünü söyledi.

Okula gelen bazı veliler de karne alan çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir