• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Batman Belediyesine ``Erişebilirlilik`` belgesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temmuz 2013 yılında çıkarılan yönetmenlikle engelli bireylerin erişimine uygun hale getirilen Batman Belediyesine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ''Erişebilirlilik'' belgesi verildi.

''Erişebilirlilik'' belgesi için yapılan törene Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı  Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı A.Vahap Asma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, engelli vatandaşlar ile belediye çalışanları katıldı.

Batman Belediyesinde engellilere göre dizayn edilen bölümler gezildikten sonra Batman Valisi Ahmet Deniz tarafından Belediye Başkanı Aksoy'a ''Erişebilirlilik'' belgesi takdim edildi.

Belgenin verilmesinin ardından basına açıklamada bulunan Vali Deniz, "Batman'da 18'nci erişebilirlilik belgesini verdik. Belgeden amaç her türlü engelli vatandaşımızın ulaşabilmesi, bu binalarda hizmet alabilmesidir. Yapılan şeyler bir lütuf değil, bir haktır. Son yıllarda hepiniz biliyorsunuz, özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik devletimizin çok güzel destekleri var. Olması gereken de budur. Biz kendimizi onların yerine koyacağız. Engelli vatandaşlarımızın üzülmesi bizim üzülmemiz, onların üzülmesi toplumun üzülmesi demektir." dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)    

Bu haberler de ilginizi çekebilir