• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Van`daki okullarda 6 milyon paket süt dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi`nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü Programı' kapsamında Van'da süt dağıtımına başlandı.

Van`daki Okullarda başlatılan süt dağıtımı programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde Mayıs ayı sonuna kadar 950 okulda, 123 bin öğrenciye yaklaşık 6 milyon paket süt dağıtılacağını söyledi.

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle Edremit İlçesi`nin İpekyolu Anaokulunda düzenlenen ‘Okul Sütü Programı'nda okula gelen öğrencilere tek tek süt dağıtan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, il genelinde yılsonuna kadar, haftanın 3 günü süt dağıtılacağını söyledi.

Kırekin burada yaptığı konuşmada, “Bugün hem çocuklarımız okullarına başladılar, hem de Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliği içerisinde okul öncesi eğitiminde, anaokulu, ana sınıfı, uygulama anaokulu ve ilkokullarda ilimizde yaklaşık 123 bin öğrenciye haftanın 3 gününde yaklaşık 6 milyon civarında paket süt dağıtımı yapılacak. Kampanyamız Mayıs ayı sununa kadar sürecektir. Buradaki temel amaç; çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt tüketimini küçük yaştan itibaren bir davranış haline getirmek, sütün insan sağlığı üzerindeki etkisini pekiştirmektir. Bizler de bu amaçla Edremit ilçemizin İpekyolu Anaokulunda bu uygulamayı başlattık.” dedi.

Programda konuşan Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altuner ise süt dağıtım projesindeki amacın çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılması olduğunu ifade ederek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi organizatörlüğünde ‘Okul Sütü Projesi` yürütülüyor. Bu proje 2011 yılından bu yana uygulanıyor. Projenin amacı özellikle anaokulu, ana sınıfı ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza süt içme yeteneğini kazandırmak ve sütün faydalarını öğretmektir. Kurumların yürüttüğü bazı görevleri vardır. Bu görevler ortaklaşa icra ediliyor. Bugün itibariyle ilimizde de böyle bir program organize edildi. 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunun ikinci dönemi olması itibariyle bugün okul sütü dağıtım programı düzenlendi. Bizler de İl Milli Eğitim müdürümüzle birlikte iştirak ettik.” şeklinde konuştu.

“Süt tüketimi konusunda arzu ettiğimiz seviyede değiliz”

Avrupa`da süt tüketme oranı 75 litreyken, bunun ülkemizde 24 litre olduğuna dikkat çeken Altuner, “Sütün faydalarını saymakla bitiremeyiz. Süt, beslenmede önemli yer tutan bir gıda çeşididir. Özellikle kalsiyum içermesi sebebi ile de kemik sağlığı ve diş sağlığı bakımından son derece faydaları vardır. Ancak şunu belirtmeliyiz ki ülkemizde süt tüketimi konusunda arzu ettiğimiz seviyede değiliz. Bunun Avrupa ortalaması yıllık 75 litreyken, ülkemizde 24 litre seviyesindedir. Maksadımız özellikle okul çağlarında süt tüketimini benimsetmek ve bunu da bir alışkanlığa dönüştürmek.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir