• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Felçli oğulları için yardım bekliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Yaylacık köyünde ikamet eden Turan ailesinin ikinci çocuğu Yusuf Turan (25), 4,5 aylıkken geçirdiği bir rahatsızlık üzerine hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan tetkikler sonrasında Turan'a menenjit (ensefalit) tanısı konuldu. Daha sonra felç geçiren Turan, 25 yıldır yatağa mahkûm halde yaşıyor.

Maddi durumu yetersiz olan ebeveyni ise Turan'ın fizik tedaviye devam edebilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

Oğlunun her geçen gün gözlerinin önünde eridiğini belirten Mustafa Turan, "Oğlum ne ayakta durabiliyor ne konuşabiliyor. 4,5 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığından dolayı 25 yıldır bu şekilde. Şu an 25 yaşında ve her zaman bu şekilde rahatsızdır. Kendisini fizik tedavisine getiriyoruz. Yatalak olduğu için de bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Aynı zamanda beyninde hastalık olduğu için konuşamıyor, beyni gelişmiyor. Menenjit hastalığı geçirdiğinden beri bu durumdadır. Kendisine verilen aylık ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Başka da bir gelirimiz yok. Sürekli tedavi ettiriyoruz. Beyin hareketsiz kaldığı için tedavide zorlanıyor." dedi.

Sürekli olarak fizik tedaviye gidip geldiklerini dile getiren Kadriye Turan ise "Şu anda beyni için fizik tedaviye götürüp getiriyoruz. Her tedavinin 100 TL masrafı var. Bütün bakımını ben yapıyorum. Nereye gitsem sırtımda taşıyorum. Daha sonra bu tekerlekli sandalyeyi verdiler. Evin içinde sırtımda taşıyorum ama dışarıya çıkardığım zaman bu tekerlekli sandalye ile dolaştırıyorum. Ben de rahatsızım, zorlanıyorum. Sürekli bu şekilde oğlum ile ilgileniyorum. Doktorlar beyninin gelişmediğini, sürekli fizik tedavi görmesi gerektiğini söylüyor. 'Belki bu şekilde sonuç alınabilir.' diyorlar. Çocuğumu götürmediğim doktor kalmadı. Oğlumun tedavisi için yetkililerden yardım istiyorum. Yardımcı olurlarsa sevinirim. Belki bu tedavi sonrası biraz düzelir diye ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir