• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Hava sıcaklıkları artacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahminlere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege kıyıları, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat, Gümüşhane, Kayseri, Sivas, Erzincan ile sabah ilk saatlerde Uşak ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçecek.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane, Kayseri, Sivas ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile İç ve doğu bölgelerimizde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de kar erimelerine karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklığının ise Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarındaki ani ve hissedilir (10 ila 12 derece) artışa bağlı olarak, Orta ve Doğu Karadeniz'de kar erimelerinin sebep olacağı olumsuzluklara (taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Bölgelerde Hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile ilk saatlerde Uşak çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara çevreleri hafif yağmurlu, Sivas ve Kayseri'nin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Giresun, Tokat ve Gümüşhane çevreleri, öğle saatlerinde Trabzon, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinin yağışlı olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, Gümüşhane çevrelerinde hafif kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde kar erimeleri ile doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı İllerde Hava

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16 derece

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmurlu 10 derece

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 2 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu eksi bir derece

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 14 derece

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu 18 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 18 derece

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 17 derece (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir