• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rusya`dan AB`ye karşı tedbir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturyalı Profile gazetesine konuşan Lavrov, "Şimdiye kadar Suriye'nin geleceğiyle ilgili görüşmelere ve hükümetle olan temaslara katılmayan silahlı muhalifler, Astana'daki görüşmelerde Suriye hükümeti temsilcileri ile ilk kez masaya oturdu. Suriyeli taraflar tutumlarını değiştirmese de diyaloga hazır olduklarını ortaya koydular" dedi.

20 Şubat'a ertelenen Cenevre görüşmelerinin geniş ve kapsamlı formatta düzelenmesi gerektiğini ifade eden Lavrov, "Cenevre sürecini teşvik etmek için net adımlar atıyoruz. Nitekim Astana'daki görüşmeler de buna ivme kazandırdı" dedi.

Öte yandan ABD-Rusya ilişkilerini de değerlendiren Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Moskova ile diyalog kurmaya yönelik ifadelerini olumlu buldu: "Trump'ın seçim kampanyası sırasında ve zaferinin ardından Rusya'ya yönelik kullandığı ifadeleri dikkatle takip ettik. Bu anlamda, Rusya ile normal bir diyalog kurulması gerektiği yönündeki ifadeler, ikili ilişkilerin olumlu gelişimi açısından umut vaat ediyor."

Lavrov, ortak çıkara hizmet etmesi durumunda Moskova ve Washington'ın ikili konuları çözmek için adımlar atabileceğini, güncel sorunların etkili bir biçimde çözümü konusunda katkıda bulunabileceğini de vurguladı.

Lavrov, ABD ile Rusya'nın ticaret, yatırım ve teknoloji alanında henüz üzerinde durulmamış ve ortak fayda sağlayacak bir işbirliği potansiyeli olduğunu da sözlerine ekledi: "Barack Obama yönetiminin getirdiği yaptırımlara rağmen, ABD'li şirketlerin büyük bölümünün Rusya pazarından çekilmek istememesi önemli."

Bu haberler de ilginizi çekebilir