• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
İlim-Der  `Davet Öğretmeni Hz. Mus`ab Bin Umeyr`i andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahsum Altun - Doğruhaber

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hz. Mus'ab Bin Umeyr'i (r.a) anlatan Sinevizyon gösteriminden sonra programa konuşmacı olarak katılan İsa Güvendik ise Mus'ab Bin Umeyr'in hayatından kesitler anlattı. 

“Mus'ab Bin Umeyr'in davasıyla hayatı bütünleşmiştir”

Mus'ab Bin Umeyr'in hayatının kısa bir anlatımla anlatmanın çok zor olduğunu belirten Güvendik, “Peygamberlerin hayatlarını anlatırken davalarını da anlatmış olursunuz. Peygamberleri ve davalarını birbirinden ayıramazsınız. Sahabenin birçoğu da böyledir. Eğer siz Hz. Mus'ab Bin Umeyr'den bahsediyorsanız, daveti de işlemişsinizdir. Daveti anlatıyorsanız siz Hz. Mus'ab Bin Umeyr'den bahsetmişsinizdir. İşte bazı Mü'minler vardır ki, onların hayatlarıyla davaları bütünleşmiştir” dedi.

“Hz. Mus'ap bilinmesi öğrenilmesi ve hayatı örnek alınması gereken bir sahabedir”

Hz. Mus'ab Bin Umeyr'den (r.a) çok şey öğrenildiğini ifade eden Güvendik, “Öğrendiğimiz şeylerin başında eğer ki İslam davası içine girmişsek bilelim ki bu işin içinde çile de vardır. Ne iş vermişlerse ne söylenmişse her işi yapacak davetçiler, İslam'a teslim olmuş davetçiler, başka bir şeyi gözü görmeyen davetçiler, yani paranın malın mülkün hesabını yapmayan davetçiler. Sağın solun çoluk çocuğun hesabını yapmayan davetçiler, yorulmayan davetçiler… yorulandan davetçi olunamaz zaten.

İşte Hz. Mus'ab'tan örnek alacağımız yönler. Tavsiye ederim ki Hz. Mus'ab'ı okuyun, gerçekten ders alınacak birisidir.

Örnek alınacak birisidir. Eğer Hz. Mus'ab'ı anlarsak, gündem bizi yormaz. Hz. Mus'ab bilinmesi, öğrenilmesi ve hayatı örnek alınması gereken bir sahabedir.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir