• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...
ÂLİMLER SORUMLULUK ÜSTLENSİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FIRAT ASLAN- AHMET KARAKAŞ

İstanbul`da gerçekleştirilen Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyeti 3'üncü Olağan Genel Kurul ToplantısınaDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in yanı sıra İTTİHADU`L ULEMAGenel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Beşir Şimşek, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin ile Suriye, Lübnan ve Ürdün`den gelen birçok âlim katıldı.

Burada bir konuşma yapan Görmez, "Âlimler, üzerine düşen sorumluluğu üstlenip, ümmeti, parçalanmışlıktan, kaybolmuşluktan ve çatışmalardan kurtarabilir." dedi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunun İTTİHADU`L ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Beşir Şimşek, yurt dışındaki Filistinli âlimler heyetinin gerçekleştirdiği 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısının,  İslam âleminin birliğine ve Filistin'in kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.

BALFOUR DEKLARASYONU'NA KARŞI 'İSTANBUL DEKLARASYONU'
Toplantının amacına ulaşması temennisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bu toplantının Balfour Deklarasyonu'ndan 100 yıl sonra ona karşılık bir 'İstanbul Deklarasyonu' niteliğinde olmasını, heyetinizin de yurt içinde ve yurt dışında Filistin davasının zafere ulaşmasına vesile olacak bir kurum olmasını dilerim." dedi.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın öneminden bahseden Görmez, Aksa'nın konumunun Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye göç etmeden, şehir İslam topraklarına girmeden, hatta Haçlılar ve Siyonistler tarafından işgal edilmeden önce Kur'an-ı Kerim ve nübüvvet ile onaylandığını ve bölgenin daima İslam toprağı olarak kalacağını belirtti.

“FİLİSTİN'İN MARUZ KALDIĞI SALDIRILAR BAĞDAT'IN MOĞOLLAR ELİNDEKİ HALİNİ DE GEÇTİ”
Görmez, "2 yıl önce Kudüs'e ve Filistin'e yaptığım ziyaret sırasında Filistin halkının, Aksa'yı koruma görevini nasıl bir cesaret, onur, izzet ve sorumlulukla sürdürdüğüne tanık oldum. Filistin'in maruz kaldığı acı, kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük. Filistin'in maruz kaldığı yıkım, ölüm ve saldırılar, Bağdat'ın Moğollar elindeki halini de geçti. Ve bu durum hâlâ sürüyor. Yahudi yerleşim birimleri hâlâ etrafını sarıyor." ifadelerini kullandı.

“ÂLİMLERİN GÖREVİ YÖNETENE DE YÖNETİLENE DE DOĞRUYU TAVSİYE ETMEKTİR”
İstanbul'daki âlimlerin, Filistinli âlimlerin kardeşi olduğunu belirten Görmez, aralarındaki ilişkinin olağandışı bir durum olmadığını belirterek şunları söyledi: "Ancak bugün durum biraz farklı. Çünkü İstanbul'daki âlimler, ümmetin gerek zulümden kaçan gerekse güvenlik maksadıyla buraya göç eden dünya çapındaki bütün âlimlerini karşılıyor.

Ümmete destek için çabaları birleştirmeye ve davaların anası Filistin davasına destek vermeye çalışıyorlar. Âlimler, üzerine düşen sorumluluğu üstlenip, ümmeti, parçalanmışlıktan, kaybolmuşluktan ve çatışmalardan kurtarabilir. Âlimlerin görevi, yönetene de yönetilene de doğruyu tavsiye etmektir." Görmez, yaptığı konuşmada son olarak şu ifadeleri kullandı: "Filistin'in hakkı, Müslümanlar ve tüm dünya için nettir. Ümmet, Filistinli âlimlerin bu haklara en çok sahip çıkan kişiler olmasını bekliyor. Hiçbir haktan taviz verilemez."

"ÂLİMLERİN BİRLİĞİ FİLİSTİN'İN KURTULUŞUNA VESİLE OLACAKTIR"
Toplantıya katılan İTTİHADU`L ULEMAGenel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Beşir Şimşek, yurt dışındaki Filistinli âlimler heyetinin gerçekleştirdiği 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısının,  İslam âleminin birliğine ve Filistin'in kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.

Filistin topraklarının siyonistler tarafından işgal edilmesinin İslam âlimlerinin dağınıklığından ve Müslümanların birbirlerinden uzaklaşmasından kaynaklı olduğunu belirten Şimşek, İslam âlimlerinin buluşmasının Müslümanların birlikteliğine ve kurtuluşuna vesile olabileceğini vurguladı. Şimşek, "Filistin dışındaki âlimlerin, diğer İslam ülkelerinin âlimleriyle buluşmasına İTTİHADU`L ULEMAolarak bizler de davet edildik.

Bu vesileyle programa iştirak ettik. Öncelikle bu programın başta bütün İslam âleminin, özelikle de Filistin davasının başarısına, vesile olmasını temenni ediyoruz. Biliyoruz ki Filistin meselesi ve bununla beraber tüm ümmetin meselesi İslam toplumunun, İslam âlimlerinin dağınıklığından ve Müslümanların birliktelikten uzak kalmasından kaynaklanmaktadır.

Temenni ediyoruz ki, inşallah bu şekilde farklı sebeplerle İslam âlimlerinin bir araya gelmesi Müslümanların birlikteliğine ve kurtuluşuna vesile olacaktır. Hususen Filistin davasının muzaffer olmasını yüce Allah`tan niyaz ediyoruz. Bu toplantıya vesile olan Filistin Dışındaki Âlimler Teşkilatına da teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir