• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Şanlıurfa`da fuar merkezi için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa`ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediyesini ziyareti esnasında Şanlıurfa için önemli müjdeler verdi.

Şehre yapılması düşünülen fuar merkezi için Büyükşehir Belediyesi ile Kalkınma Bakanlığı arasında hazırlanan protokolü imzalayan Elvan, Balıklıgöl ile Eyyüp Peygamber makamı arasına açılması düşünülen turizm yoluna destek vereceklerini söyledi.

Çalışmaları hakkında Elvan'a brifing veren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu belirten Elvan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'nin bizlerden fuar alanı talebi vardı. Bununla ilgili olarak 85 bin metrekarelik alan 13 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Gerekli desteği büyükşehir belediyemize vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız, milletvekillerimiz ve Vali'mizle her zaman görüşme halindeyiz. Bizim kapımız 24 saat açık. Ne zaman bir talepleri olursa Kalkınma Bakanlığı olarak Şanlıurfa ilimizin kalkınması ve gelişmesi için gerekli tüm desteği sağlayacağız." dedi.

Şanlıurfa'nın kalkınması için fuar merkezinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Bakan Elvan, "Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Cazibe merkezlerini destekleme programları çerçevesinde yapılacak olan fuar merkezi için bakanlık olarak maddi ve manevi tüm destekleri sağlayacağız. Fuar merkezlerinin Şanlıurfa gibi gelişme potansiyeli yüksek kentlerde bulunması büyük önem arz ediyor. İhracatımızın artması, ilimizin daha iyi kalkınması için büyük önem arz edecektir. Şanlıurfa'mızda bu ihtiyaç vardı. İnşallah bizim verdiğimiz destek ile bu ortadan kalkmış olacak." ifadelerini kullandı.

İnanç turizmi açısından önemli yerlerin başında gelen Balıklıgöl ile Eyyüp Peygamber makamı arasına turizm yolu açılacağını sözlerine ekleyen Elvan, "Bakamınız Faruk Çelik, Valimiz Güngör Azim Tuna, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin son derece önemsediği projemiz olan Halil-ur Rahman Gölü ile Eyyüp Peygamber makamı arasındaki 4 kilometrelik alanda yol açma ve cephe iyileştirilmesi projesi gündeme geldi. Bu büyük ve önemli bir proje. Bakanlık olarak bu projeye destek vereceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından protokol imzalandı. (Osman Gülebak-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir