• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyer Sınavı`nda dereceye girenler umreden döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geçtiğimiz yılın Ocak ayında düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye giren 28 kişi, İnzar Hac ve Umre Organizasyonu aracılığıyla kutsal topraklara gitmişti.

Mekke'de 8, Medine'de ise 7 gün olmak üzere toplam 15 gün kalanlar, yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı.

Umreye gidenler, kutsal topraklardaki yolculuğun ardından duygularını paylaşarak, bu yolculuğun manevi anlamda kendilerine büyük fayda sağladığını söylediler.

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Duyu, "Allah, Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan razı olsun. Her sene olduğu gibi bu sene de Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nı gerçekleştirdiler. 200 bin insan bu sınava katıldı. Çok hayırlı bir çalışmadır. Dereceye giren arkadaşlarımızı her sene umreye götürüyoruz. İnzar Turizm olarak biz de onların bu hizmetlerine destek veriyor ve onların umreye gidişlerinde aracı oluyoruz. Bu bizim için bir onurdur. Gidip gelenler de memnun oluyorlar." dedi.

"Manevi havayı teneffüs etme bambaşka bir duygu"

Hz. Peygamber'in hayatını okumanın büyük bir ödül olduğunu vurgulayan Yasemin Tuzan, şunları söyledi: "Siyer Sınavı'na ikinci kategoride girerek birinciliği elde ettim. İnsanın kendi emeğiyle kutsal topraklara giderek o manevi havayı hissetmesi bambaşka bir duygudur. Allah Resulü'nün mekânını görmek çok güzel bir duygudur. Allah, bu hayra vesile olanlardan razı olsun. İnsanlar peygamberini tanımalıdır. Bu kapsamda Siyer Sınavı'na girerken inanarak çalışmalıdırlar. Bu inanç çalışma azmini, çalışma azmi de başarıyı getirecektir inşallah."

"Giderken hep Kâbe'yi düşünüyordum"

Siyer Sınavı'nda ikincilik elde eden Hasan Yavuz, "Başlarda işlerimden ve eğitimimden dolayı gitmeyi düşünmüyordum ancak işlerim ters gidince umre yolu da göründü. Giderken de hep Kâbe'yi düşünüyordum. Gözlerimizi kapatarak Kâbe'ye gittik. Orada gözlerimizi tekbir çekerek açtık ve Kâbe'yi gördük. Allah Kâbe'ye rahmetini yağdırıyor. Orada kaldıkça Kâbe'ye âşık oluyorsunuz. Tabi tekrar gitmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Umreye gidenler ibretlik derslerle geri dönüyorlar"

Umre kafilesine başkanlık eden Halil Gergin, "Umreye gidenler, kutsal topraklara misafir, Peygamber'e ziyaretçi olarak gidiyorlar. İbretlik derslerle geri dönüyorlar. Sınavı kazanan kardeşlerimize ve onlara eşlik edenlere yol gösterdik. İnzar Turizm'in bu noktada hizmeti büyüktür. Biz rehber olarak onlara sohbetler düzenliyor, ziyaretler noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kâbe, insanların günahlarından arınacağı yerdir"

Umre kafilesine Cizre'den katılan Nasuh Sevinik, şunları söyledi: "Yılda en az bir defa umreye gidilmesi gerekiyor. Farklı bir atmosfer ve farklı bir haleti ruhiye yeridir Kâbe. Herkesin yaşaması gerekiyor. Kelimelerle ifade edilemez. Tatilin en güzeli orasıdır. İnsanların günahlarından arınacağı ve tefekkür edeceği yerdir.” dedi.

İnzar Turizm aracılığıyla Siyer Sınavı birincileriyle birlikte kutsal topraklara giden Veysi Gelir de "Kutsal topraklara gittik. Rehberlerimiz bize yardımcı oldu. Çok memnun olduk. Organizasyonu yapan İnzar Turizm'den de Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Allah'ın lütfunu ve keremini gördük"

Abdullah Tokuş ise kafileye Bingöl'den katıldığına değinerek, "Yıllardır Siyer Sınavı'nda okuduğumuz ve duyduğumuz Allah'ın beytini ziyaret etmek bizim için büyük bir şeref oldu. Sözlerin bittiği yerdir. Allah'ın lütfunu ve keremini, hakikatleri gördük." diye belirtti. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz–İLKHA)



















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir