• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...

Endonezya`nın İstanbul Başkonsolosu Herry Sudratjat`ın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası`nda(BTSO),  Meclis Başkanı Remzi Topuk tarafından ağırlandığı ziyaret sırasında, Bursa ve Endonezya`nın ikili ekonomik ilişkilerinin istenilen seviyede olmadığı belirtilerek, karşılıklı fuar katılımlarıyla ilişkilerin gelişeceği ifade edildi.

BTSO`da gerçekleştirilen ziyarette, Bursa ve Endonezya`nın ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

BTSO Meclis Başkanı Topuk, iki ülkenin 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi belirlediğini ancak şu an için 2 milyar dolar seviyesinde olduklarını hatırlattı.

Bursa iş dünyası olarak Endonezya`yı kardeş ülke gördüklerini ve Endonezya`yla iş birliği yapmak istediklerini ifade eden Topuk, “Bursa ve Endonezya ekonomik ilişkileri, potansiyeli yansıtmıyor. Başta tekstil, gıda ve makine olmak üzere farklı sektörlerde her iki tarafın yararına olabilecek çok sayıda iş birliği imkanı mevcut.” dedi.

Endonezya`nın İstanbul Başkonsolosu Sudratjat ise gerçekleştirmiş oldukları ziyaretin en önemli sebebinin Türkiye-Endonezya ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Endonezya`nın 270 milyonluk nüfusuyla büyük bir pazar olduğunu belirten Başkonsolos Sudratjat, Bursalı yatırımcılar için ülkesinde önemli fırsatlar bulunduğunu dile getirdi.

Başkent Cakarta`nın yıl boyunca çok önemli fuarlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Sudratjat, “Mart ayında gerçekleştireceğimiz Mobilya Fuarı ve en büyük fuarımız olan Ekim ayındaki Ticaret Fuarında Bursa iş dünyası temsilcilerini de ağırlamak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Turizm ve eğitim alanında  iş birliği talebi

Yalnızca ticaret alanında değil turizm alanında da iki ülke vatandaşlarının iş birliği yapmaları gerektiğini vurgulayan Başkonsolos Sudratjat, Türkiye`ye gelen Endonezyalı turist sayısının geçtiğimiz yıl 65 bin seviyesine ulaştığını kaydetti. (İLKHA)