• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
"15 Temmuz yüz yıllın en büyük ihanetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, Bakan Yardımcısı Orhan Yegin başkanlığındaki heyet Bingöl'e geldi.

İşçiler, işverenler, ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve sanatkârlar odası yetkilileriyle bir araya gelen Yegin, ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yegin, program kapsamında Bingöl'e geldiklerini söyledi. Yegin, "Sanıyorum bugün 48'inci il programı olarak Bingöl'deyiz. Bakanlığımızın bütün üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yaklaşık 50 ilimizde çalışanlarımızla bir araya gelmiş oluyoruz. 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında her ilimizde ya bir kahvaltıda ya da bir yemekte bir araya geliyoruz. Asgari ücretle çalışanımızla, kamu ve özel sektörde, engelli ve kadın çalışanlarımızla bir araya gelerek, çalışma hayatında oldukları süre içerisindeki deneyimlerini, sorun, tespit veya fırsatlara ilişkin önerilerini alıyoruz." dedi.

Ziraat, sanayi ve esnaf odalarıyla bir araya geldiklerini dile getiren Yegin, çalışma hayatında rahatlık oluşturabilmek için yetkililerle istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

İstişarelerden aldıkları ilhamlarla Türkiye genelinde uygulanacak programların oluşmasına zemin hazırladıklarına değinen Yegin, sözlerine şöyle devam etti: "İŞKUR'un hem işverenlerimize hem çalışanlarımıza dönük çok anlamlı enstrümanları var. Bunlar hakkında da sahayı, çalışanlarımızı ve iş dünyamızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Emeklilerimizin evlerine giderek onları ziyaret ediyoruz. Kurumumuzdan tıbbi cihaz alan hastalarımız var. Bunlara evlerinde ziyaretlerde bulunup, cihazların çalışma ve arıza durumunu, arızaların giderilip yerine yenisinin verilmesi süreçlerinde yaşanan problemler gibi konuları tartışıyoruz, konuşuyoruz."

Ziyaretlerden edindiği izlenimleri anlatan Yegin, bölgede son 30 yılın en sert kışının yaşandığını söyledi.

"Memleketimiz beki hiç görmediği ihanetlerle karşılaştı"

Yegin, 15 Temmuz darbe girişiminin son yüz yılın en büyük ihaneti olduğunu vurgulayarak, "Memleketimiz son 50 ve 100 yılda beki hiç görmediği ihanetlerle karşılaştı. 15 Temmuz'da bir ihanet gördü. Elhamdülillah birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine inanarak ve destek vererek ihaneti aşmayı ve çatıyı sağlam tutmayı başardık. Bölge halkı yıllardır görmediği ihaneti terör örgütü PKK'dan gördü. Çukurların kazıldığı, şehirlere insanların sokulmadığı, devletin sokulmamaya çalışıldığı günler gördü. Kararlı bir terörle mücadele mantığıyla orada da çatıyı hep beraber sağlam tuttuk." ifadelerini kullandı.

"İşverenin yatırım yapabilmesini kolaylaştıralım ki istihdam oluşsun"

Cazibe merkezleri kapsamındaki iller için çok önemli teşvik ve yatırımların olduğunu sözlerine ekleyen Yegin, Bingöl'ün de bu iller arasında olduğunu belirtti. Yegin, "Devlet bu yatırım teşviklerini işverenin menfaati olsun diye sağlamıyor. İşverenin yatırım yapabilmesini kolaylaştıralım, cazip hale getirelim ki istihdam oluşsun. İş alanları oluşsun. İşsizlerimiz iş bulsun. Hanelere iş gitsin, aş gitsin. Hakikaten bunun bölgeye ve Bingöl'e çok büyük kazanımları var." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir