• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
İran`dan füze tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından "Velayet Savunucuları" adlı icra edilen tatbikat, ülkenin orta kesiminde yer alan Simnan eyaletinde 35 bin kilometrekarelik bir alanda yapılıyor.

Devrim muhafızları tarafından yapılan açıklamada, 5 günlük hazırlık aşaması sonrası yapılan tatbikatta, ağırlıklı olarak çeşitli menzillerdeki yerli radar ve füze sistemleri ile elektronik harp sistemlerin test edileceği belirtildi.

Tatbikatın, Tahran-Washington ilişkilerinin gerildiği döneme denk gelmesi dikkat çekti.

ABD yönetimi İran`ın son günlerde yaptığı füze denemesini gerekçe göstererek bazı İranlı şirket ve kişiler hakkında yaptırım kararı almıştı. Tahran da olaya misilleme olarak teröre destek veren bazı ABD`li şirket ve kişilere ambargo uygulayacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Japonya'da yaptığı açıklamada "İran söz konusuysa, bu, dünyada terörizmin tek büyük devlet sponsorudur. Görmezden gelmenin faydası yok, reddetmenin faydası yok.. İran'ın, ABD'ye ve uluslararası topluma karşı düşmanca ve savaşçı eylemlerine göz yumma günleri artık geride kaldı." dedi.

DHA, Reuters

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir