• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Batmanlı esnaf elektrik kesintisini ateş yakarak protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasıyla adeta iş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, DEDAŞ’ı protesto etti. Yolu trafiğe kapatan esnaf, cadde ortasında ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Yeni ve Meydan mahalleleri esnafı, elektrik kesintileri nedeniyle Raman Caddesinde ateş yakarak DEDAŞ’a yönelik protesto eylemi gerçekleştirdi. Kışın soğuğunda elektrik kesintilerinin canlarını bezdirdiğini ifade eden esnaf, bu sıkıntının sürekli yaşandığını, yetkililerin acilen buna çözüm bulması gerektiğini belirttiler.

Elektrik kesintilerinin hemen hemen her gün yaşandığını ve bu yüzden soğukta iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen Halis Yılmazalp adlı esnaf, “Elektrik eylemi yapıyoruz. Biz esnaflar işimize geliyoruz, sabahtan akşama kadar elektriğimiz yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. DEDAŞ’ı arıyoruz, gelmiyor. Geldiği zaman da akşam saat 8-9’da geliyor. Zaten saat 8-9’da biz esnaflar dükkânımızı kapatıp eve gidiyoruz, mağduruz. İsteğimiz ya trafoyu yapsınlar ya da büyük bir trafo getirsinler.” dedi.

Elektrik kesintilerinin saatlerce sürdüğünü, bu yüzden mağduriyet yaşadıklarını aktaran bir başka esnaf Abdullah Gitmez, “Çarşı esnafı olarak birkaç gündür sabah 9’dan akşama kadar elektriğimiz kesiliyor. Kaç defadır sigortaları değiştiriyorlar ama yine kesiliyor. Buradaki esnaf arkadaşlar da yolu kesip seslerini duyurmak istiyorlar, ateş yakmışlar. İçerisi de soğuk olduğu için hem ısınmak hem de seslerini duyurmak amacıyla burada ateş yakmışlar. Yetkililerden bu soruna çare bulmalarını istiyoruz. Sürekli bu sorun devam ediyor. Burası Batman’ın kalbidir, merkezidir. Zaten kriz malum, esnafın durumu iyi değil. Elektrik de kesilince tamamen kötü oldu. Vali bey bu konuya el atsa iyi olur.” diye konuştu.

DEDAŞ ekibinin elektrik arızasını gidermesinin ardından esnaf eylemine son verdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir