• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Düşük gramlı doğan bebekler ilçe dışına gönderilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde düşük gramlı bebeklerin doğumu ve doğum sonrası tedavileri için yeni cihazlar alındı.  Cihazların alınmasıyla artık ilçe dışına hasta gönderilmeyeceği, aksine ilçe dışından hasta kabulüne başlandığı bildirildi.  

Nusaybin Devlet Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Doktor Mehmet Can Yeşilmen, Nusaybin Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde her geçen gün yenilikler yaptıklarını söyledi.

Nusaybin’de düşük gramlı bebeklerin doğum için başta Batman ve Diyarbakır olmak üzere ilçe dışındaki merkezlere gönderildiğini, bunun da hem anne, hem bebek, hem de aile için birçok sakıncalar oluşturduğunu ifade eden Yeşilmen, Nusaybin halkına bundan sonra Nusaybin Devlet Hastanesinde bu hizmeti Yeni Doğan Ünitesi olarak kendilerinin vereceklerini müjdeledi.

“Bebeklerin ileri düzeyde yaşamlarına katkı sunuyoruz”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yeşilmen şöyle konuştu:
“Nusaybin Devlet Hastanesi olarak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitemiz 7 kuvözden, bir oto terapi tünel ve bir izolasyon odamız olmak üzere toplam 8 kuvözle hizmet vermekteyiz.
Bildiğiniz gibi yeni doğan bebeklerin yaklaşık dokuzda biri,   düşük doğum ağırlıklı olarak doğmaktadır. Normal bebekler 2 bin 500 ile 4 bin gram arasında doğarken, bebeklerin dokuzda biri  2 bin 500 gramın altında, bir kısmı da bin 500 gramın altında doğmaktadır. Yeni doğan bebeklerin kendine göre bazı özel sorunları olmaktadır. Bunlar solunum sıkıntısı, elektro çocuk bozuklukları, beslenme bozukları ve enfeksiyon olmak üzere çeşitli problemler olmaktadır. Biz burada 3 mekanik vantilatörümüzle bebeklerin ileri düzeyde yaşamlarına bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz. Bebeklerin il dışına gönderilmesi sırasında çeşitli sorunlar oluyor. Özelikle düşük doğumlu bebeklerde kanamalara ve ölüme neden olmaktadır. Biz burada gereken tedavilerini verip bebeklere yaşam şansı sağlıyoruz. Bu açıdan mutluyuz. Deneyimli ekibimiz var, 3 doktorumuz ve 8 hemşiremizle halkımıza hizmet vermekteyiz.”

“İl ve ilçe dışından hasta alıyoruz”
Nusaybin Devlet Hastanesi Yeni Doğun Yoğum Bakım Ünitesinde yaşanan bu gelişmeler sonrasında artık ilçe ve il dışından hastaların Nusaybin’e geldiğini belirten Yeşilmen, “Kızıltepe, Mardin, Midyat ve Diyarbakır’dan çeşitli hasta kabulleri alıyoruz. Halkımızın ayağına hizmetin gelmesi nedeniyle mutluyuz.” ifadelerini kullandı.
 “Nusaybin devlet hastanesi hep gelişiyor”
Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Selim Önverdi de, çalışmalarından dolayı Çocuk ve Doğum Servisi hekimleri ile çalışanlarını kutladı.

Nusaybin Devlet Hastanesinin sürekli gelişim içerisinde olduğunu belirten Dr. Önverdi, “Burada vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmeti vermek için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Hastanemiz sürekli gelişiyor.  Özellikle Yeni Doğan Servisimizin bu çalışmasının, vatandaşlarımıza büyük yararı olacaktır. Hem maddi, hem manevi olarak vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktır.” dedi.
Düşük gramlı bebeklerin doğumu için daha önce hastanelerine başvuru yapan tüm hastaları ilçe dışına gönderdiklerini, bunun da büyük riskler taşıdığını aktaran Önverdi, “Çok şükür bu sorunu aştık. Yeni cihazlarımız ve hekimlerimizle bin 500 grama kadar düşük gramlı bebeklerin doğumunu yapabiliyoruz. Nusaybin halkımıza her türlü hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (Cihat Şayık-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir