• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Saatlerce yürüyüp hastaya ulaştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Cemalettin köyünde ikamet eden diyabet hastası Miyeser Öztura'nın (50) göğüs ağrısı ve kusma şikayeti üzerine yakınları durumu 112'ye bildirdi.

Yolun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu, İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin de çalışma başlattığı köye yürüyerek giden UMKE ekibi, yaklaşık 2 kilometrelik yol kat ederek hastaya ulaştı.

İlk müdahalesi evde yapılan Öztura, sedyeye alınarak, hastaneye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. Öztura, köylülerin de yardımıyla yaklaşık 2 kilometre uzakta bulunan ambulansa kadar taşındı. Zorlu ve karlı yollarda zaman zaman zor anlar yaşayan ekip, hastayı ambulansa teslim ederek, Ahlat Devlet Hastanesine gönderdi.

Yolda basın mensuplarına açıklama yapan Rıdvan Öztura, annesinin diyabet ve kalp rahatsızlığı olduğunu söyledi. Öztura, "112'yi aradık. Ayrıca İl Özel İdaresine yolu açmaları için bilgi verdik ancak yolu açmak zor olduğu için 112 ekipleri köyümüze yürüyerek ulaştılar. Şu anda annemin sağlık durumunu kontrol ediyorlar. Hastaneye ulaştırmaya çalışacağız. 112 ekibine köyümüze geldiği için teşekkür ediyoruz." dedi.

112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Mahmut Konyar ise "Bitlis UMKE ve 112 ekibi olarak bir hastamızı daha kurtardık. Günlük ortalama 2-3 hasta kurtarmaktayız. Yoruluyoruz, çabalıyoruz. Bizim için önemli olan hastalarımıza yardımcı olabilmektir. Cemalettin köyümüzden vakamız bildirildi. İl Özel idaremiz ve karayolları ekiplerimiz ciddi bir şekilde çalışmaktalar. Fakat 2 gün önce oluşan tipiden dolayı yolları açmakta zorlanıyorlar. Bu onların kusuru değil, işlerin yoğunluğundan kaynaklanmaktadır. Hastamızın da aciliyeti olduğundan UMKE ekibi olarak 2 kilometre yürüdük. Dönüşte İl Özel İdaresi ekipleri yolun bir kısmına kadar gitmişti. Ama yine 2 kilometre civarında hastamızı taşıdık. Şu an ambulansımıza teslim ettik. Hastaneye doğru yola çıktı. Ekibimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir