• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Ukrayna`da başkanın aracına saldırı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lugansk Halk Güçleri İdaresi`nden bir kaynak Sputnik`e açıklamasında, “Saat 08.00 sularında kentin merkezindeki sokaklardan birinde patlama meydana geldi. Görgü tanıkları, Toyota marka bir aracın patlatıldığını bildirdi” dedi.

Olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirten kaynak, aracın Lugansk Halk Cumhuriyeti Halk Güçleri İdaresi Başkanı Oleg Anaşçenko`ya ait olduğunu, Anaşçenko`nun hayatını kaybettiğini aktardı. Anaşçenko`nun yanı sıra bir kişi daha hayatını kaybetti.

‘İLK BELİRLEMELERE GÖRE TERÖR EYLEMİYDİ`

Halk Güçleri İdaresi`nden yapılan açıklamada da, “İlk belirlemelere göre bu bir terör eylemiydi. Aracın nasıl patlatıldığı araştırılıyor” dendi.

LUGANSK HALK CUMHURİYETİ NE ZAMAN KURULMUŞTUR

Lugansk Halk Cumhuriyeti Doğu Avrupa'da bir devlettir. Donbass Savaşı sırasında 28 Nisan 2014'te Ukrayna'da özerk, egemen bir cumhuriyet olarak kuruldu. 11 Mayıs'ta bağımsızlık referandumu yapıldı ve bağımsızlığı halk tarafından onaylandı. 12 Mayıs'ta resmen bağımsızlığını ilan etti. Kurucuları 24 Mayıs 2014'te ise Donetsk Halk Cumhuriyeti ile konfederasyon imzalamıştır.

11 Mayıs 2014'te yüzde 96.2 oyla kabul edilen bağımsızlık referandumundan sonra yeni hükümet 11 Haziran'da Rusya ve 13 diğer devlete bağımsızlığının tanınması çağrısında bulundu.

Bağımsızlığı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve 2008'de Gürcistan'dan ayrılarak bağımsız olan Güney Osetya tarafından tanındı.

SPUTNİK 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir