• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
"Şırnaklı çiftçilere 40 milyon 529 bin TL destek verildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 2016 yılında tarım ve hayvancılık alanında vatandaşa 40 milyon 529 bin lira destek sağlandığını söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, İl Müdürü Bekir Kılıç Vali Su`ya brifing verildi. Kılıç, Vali Su'ya verdiği brifingde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık alanında 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 yılındaki projeler hakkında bilgi verdi.

Brifing sonrası açıklama yapan Vali Su, kentte her alanda önemli gelişmeler kalkınma ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Alt yapı ve üst yapı ile ilgili hizmetlerin sürdüğünü ifade eden Su, kamu kurum ve kuruşların çalışmalarının da etkin bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Su,  "Çiftçi vatandaşlara 2016 yılında hayvansal ve bitkisel alanlarda 40 milyon 529 bin lira destek sağladık. İl Özel idare tarafından 30 bin Antepfıstığı aşılaması gerçekleştirilmiştir. 70 vatandaşımıza arıcılık kovan ve malzemesi dağıtılmıştır. Bunlar için 688 bin lira destek harcanmıştır. Ayrıca hayvan hastalıkları ile mücadeleyi daha hızlı bir şekilde mücadeleyi artırmak için hayvansal acil müdahale aracı satın alınarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Yıl içinde yine ceviz, kiraz, elma, fıstık fidanlarından oluşan 45 bin fidan dağıtımı gerçekleşmiştir" dedi.

"198 genç çiftçiye 5 milyon 940 bin destek"

"Genç çiftçi projesi kapsamında 198 genç çiftçiye her birine 30 bin lira hibe olarak istedikleri konularda iş sahibi yaptık" diyen Su, Verilen tutar kadar isteyene hayvancılık veya meyve bahçesi tahsis ettiklerini bunun için 5 milyon 940 bin lira destek sağladıklarını söyledi.

2017 yılı projeleri ile ilgili de bilgi veren Su, "Bu yılda meyve bahçesi tesisi alanında yüzde 25 vatandaş katkılı yüzde 75`i hibe olmak üzere meyve bahçesi tesisi alanında çalışmalarımız devam edecektir. Süt toplama tesisi, sulama kanalları, arıcılık, ahır yapma projesi, tavukçuluk, sertifikalı fidan üretim tesisi, hayvan pazarı kurumu, tiftik keçisini yaşatma projesi gibi güzel projelerimiz ilimizde yıl içinde faaliyete geçecektir." ifadeleri kullandı. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir