• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
"Âlimlerin birliği Filistin`in kurtuluşuna vesile olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyeti 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısını İstanbul gerçekleştirdi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mola Mehmet Beşir Şimşek, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin ile Suriye, Lübnan ve Ürdün`den gelen birçok âlim de katıldı.

Toplantı sonrası İLKHA'ya açıklamalarda bulunun İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mola Mehmet Beşir Şimşek, yurt dışındaki Filistinli âlimler heyetinin gerçekleştirdiği 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısının,  İslam âleminin birliğine ve Filistin'in kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.

Filistin topraklarının siyonistler tarafından işgal edilmesinin İslam âlimlerinin dağınıklığından ve Müslümanların birbirlerinden uzaklaşmasından kaynaklı olduğunu belirten Şimşek, İslam âlimlerinin buluşmasının Müslümanların birlikteliğine ve kurtuluşuna vesile olabileceğini vurguladı.

Şimşek, "Filistin dışındaki âlimlerin, diğer İslam ülkelerinin âlimleriyle buluşmasına İttihad'ul Ulema olarak bizler de davet edildik. Bu vesileyle programa iştirak ettik. Öncelikle bu programın başta bütün İslam âleminin, özelikle de Filistin davasının başarısına, vesile olmasını temenni ediyoruz. Biliyoruz ki Filistin meselesi ve bununla beraber tüm ümmetin meselesi İslam toplumunun, İslam âlimlerinin dağınıklığından ve Müslümanların birliktelikten uzak kalmasından kaynaklanmaktadır. Temenni ediyoruz ki, inşallah bu şekilde farklı sebeplerle İslam âlimlerinin bir araya gelmesi Müslümanların birlikteliğine ve kurtuluşuna vesile olacaktır. Hususen Filistin davasının muzaffer olmasını yüce Allah`tan niyaz ediyoruz. Bu toplantıya vesile olan Filistin Dışındaki Âlimler Teşkilatına da teşekkür ediyoruz." dedi. (Ahmet Karakaş - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir