• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
Kopan elektrik teli köpeği telef etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Kayapınar ilçesinde bir elektrik direğinden kopan telle temas eden köpek telef oldu. Telef olan köpeğin yerine bir insanın da olabileceğini belirten vatandaşlar, DEDAŞ’ın ihmalkârlığına tepki gösterdi.

Barış Mahallesi'nde kopan elektrik teli 3 yavrusu olan köpeği telef etti. Kopan elektrik tellerini yama yapılarak geçiştirildiğini söyleyen mahalleli, kalıcı bir çözümün bulunmasını istediler.

Kopan elektrik telini gören mahalle sakinleri DEDAŞ'ı aradıklarını ve ekiplerin olay yerine gelerek kopan teli yama yaptıklarını daha sonra köpeği ağzındaki telli olduğu gibi bırakıp gittiklerini belirttiler.

Kopan elektrik tellerini tehlike oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Ali İler, "Özellikle teller gevşek ve yamalı olduğundan dolayı ve rüzgârın etkisiyle sürekli yere düşüyor. Bundan hem insanlar hem hayvanlar zarar görüyor. Bu soruna yetkiler biri çözüm bulsun. Yer altına mı alıyor, ne yapacaklarsa hal etsinler. İnsan ve hayvanlar ölmeden bu soruna bir çözüm bulsunlar. İnsanlar ve hayvanlar öldükten sonra bu olaya el atmalarının bir anlamı kalmıyor. DEDAŞ, bir insanın ölmesini mi bekliyor? DEDAŞ’ta gelip kopan telleri yamalayıp, bağlıyor ama yine bu teller kopuyor. Sürekli yapmalarına rağmen aynı durum tekrar yaşanıyor bu da tehlike saçıyor." dedi.

Sokaklarda can güvenliğinin olmadığını söyleyen bir başka mahalle sakini Fuat Demir ise “Bu tabloda görüyoruz ki sokaklarda ve caddelerde yürürken can güvenliğimiz yok. Sokaklarda elektrik akımına yakalama tehlikesi mevcut. Bu da sokakta yürüyen insanların can güvenliğini tehdit etmektedir. Aynı şekilde bugün bu tabloya maruz kalan bir kardeşimiz ya da yaşlımız olabilirdi. Can güvenliği önemlidir. Sokak hayvanlarının beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Aksi takdirde bu hayvanlar aç kalarak, insanlara da saldırabilir. Onların aşıları, beslenme ihtiyaçları ve barınma ihtiyaçları karşılanmalı. Böyle olursa güven içinde yaşanılabilir. Netice de çocuklarımız sokaklarda oynar. Bu köpeklere sahip çıkılmazsa çocuklarımızın da canı tehlikeye girer. Görev sahibi ve yetki sahibi kimlerse, onları göreve çağırıyorum. Sorumluluklarını yerine getirsinler. Sokaklarda oynayan çocukların can güvenliğini sağlasınlar, ailelerimiz huzurlu olsun.” ifadelerini kullandı.  

Muhammed Emin Altınlar da “Ben dün bu köpeği görmüştüm, çok güzeldi, yavrularıyla oynuyordu. Yavruları eğer yanında olsaydı, onlar da ölürdü, bundan daha kötüsü de olabilirdi. Yeter artık! Yetkili kimse, işini sağlam yapsın. Hep aynı sıkıntıları yaşıyoruz.” diyerek tepki gösterdi. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge-İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir