• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından uygulanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Başkanlığının desteği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası ortaklığı ile yürütülen “Gaziantep Kayıt dışı İstihdamla Mücadele Ediyor Projesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Projenin paydaşlarını oluşturan meslek örgütlerinin temsilcileri, KOBİ`lerin yöneticileri, üst düzey çalışanları ve eğitim kurumları yetkililerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda, Projenin Genel Koordinatörü Sedat Öztürk tarafından projenin hedefleri ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde düzenli olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, son 5 yıl içinde yaklaşık 11 bin 500 girişimci adayına girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi.

Gözek, “2016 yılında hedefimiz en az 4 bin kişiye girişimcilik eğitimi vermekti. 2016 yılında girişimcilik seferberliği başlattık. Şu an 4 bin kişiyi geçmiş bulunuyoruz. 2017`de de bu sayıyı arttırmak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi başta olmak üzere, İŞ-KUR, belediyeler, birçok kurum ve kuruluşla, bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz.”dedi.

Gaziantep`in girişimci bir kent olarak ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, fikir sahibi olmanın önemli olduğunu, ancak daha önemli olanın fikri anlatabilmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Öyle bir ekosistem var ki, sizi girişimci olmaya teşvik ediyor. Bizim de çok acil bu ekosistemi oluşturmamız gerekiyordu. Üniversitede biz öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize bunu sağlamaya başladık. Bir kuluçka merkezimiz var. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz burada kendi şirketlerini kurabiliyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi belirli bir ivme yakaladı. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığı ile yaptığımız çalışmalarla daha anlamlı hale getirdik. Bazı girişimcilerimizi bu üniversitelerdeki kuluçka merkezleri ve teknoparklara yönlendiriyoruz.  Bir köprü ile İstanbul ve ABD`de, Slikon Vadisinde üç ayaklı bir girişimcilik ekosistemi ve yeni olan girişimcilerimizi destekleme mekanizması oluşturmuş bulunuyoruz.” diyerek çalışmaları anlattı.

Yapılan bilgilendirme ve konuşmaların ardından proje kapsamında gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere, KOSGEB onaylı sertifikaları verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir