• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
İŞ KUR Genel Başkanı 'Milli Seferberlik' için Elazığ'a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Milli Seferberlik’ programı kapsamında temaslarda bulunmak üzere, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan Elazığ’a geldi.

Elazığ’da basın mensuplarıyla bir araya gelen İŞKUR Genel Müdürü Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığıyla birlikte  “Alın teriyle ve akıl teriyle çalışma hayatında milli seferberlik” adı altında seferberlik başlattıklarını söyledi.

‘Alın teriyle ve akıl teriyle çalışma hayatında milli seferberlik’

Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özkan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ‘Milli Seferberlik’ çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 06 Ocak tarihinde Konya’da ‘Çalışma hayatında Milli Seferberlik’ adı altında bir seferberlik başlatıldı. Ana sloganımız, ‘Alın teriyle ve akıl teriyle çalışma hayatında milli seferberlik’. Bu kapsamda bakanlığımız bürokratları ülkemizde4 birçok ile bugün itibariyle gitmiş durumdalar. Bugün Elâzığ’la birlikte 12 ilde daha faaliyetler devam ediyor. Ülke çapına baktığımızda 50 ilimizi ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz hızlı bir şekilde devam edecek. Bu kapsamda da bugün buraya gelerek gerek iş arayanlarımızla, gerek işverenlerimizle bir araya gelerek, çalışma hayatına ilişkin sorunları yerinde ve ilgili taraflardan duymak ve Ankara’ya döndükten sonra gerekli politika ve mevzuat hazırlıkları yaparak dertlere çare olmak istiyoruz. Bu milli seferberlikte bütün taraflar bir olmak zorunda. Biz de bütün tarafları dinlemek için Ankara’dan buraya geldik. İnşallah 81 ilimizin sıkıntılarını yerinde dinleyerek Ankara’da çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele edeceklerini söyleyen Özkan, “İstihdama katkı sağlama hedefiyle kayıt dışı istihdamla mücadelede tarafların görüşlerini alacağız. Birlikte mücadeleye inşallah davet edeceğiz. Bakanlığımızın ilgili birimlerinin teşriflerinde burada tüm taraflarla birlikte onlara aktaracağız. Ve ‘daha iyiye nasıl gidebiliriz?’in çözümlerini hep birlikte paylaşacağız. Biz milli seferberlik hakkında çalışma bakanlığının kollarına baktığımızda istihdam bunun içerisinde, çalışma hayatı bunun içerisinde. Yani bütün taraflar işçinin, işverenin, kamunun, sosyal tarafların bir arada olduğu platform ve çok büyük bir önem arz ediyor. Milli seferberlik kapsamında, adı üzerinde herkesin bir arada olduğu bir platform. Burada çalışma bakanlığı anlamında da örnek verecek olursak bugün sektörde hem işverenlerimiz var hem iş arayanlarımız var hem çalışanlarımız var.” şeklinde konuştu.

Özkan, “Bütün tarafları dinleyeceğiz. Bu konuda iş sağlığı ve güvenliği hakkında neler yapmamız gerekiyor? Çalışma hayatında ne gibi düzenlemelere ihtiyaç var? Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işsizlik büyük bir sorun teşkil ediyor. İstihdama katkı sağlamak ve işsizliği azaltmak için iller bazında neler yapılması gerektiğini yerinde görerek bunlar hakkında yerel bazda çözüm üretmek ve yerinde hizmet verebilmek için bu seferberlik başlatılmış durumda. Önümüzdeki süreçte bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. İnşallah önümüzdeki bir-iki ay içerisinde her şeyin daha iyiye gittiğini hep birlikte şahit olacağız.” ifadelerini kullandı. 

Basın toplantısında konuşan İnşaat ve Emlak Daire başkanı İsmail Ertüzün, Emeklilerin istedikleri bankadan emekli maaşlarını alabileceklerini belirterek,  “Kamu bankaları çerçevesinde ilk anlaşma yaptığımız kurum Ziraat Bankası oldu. Bu, şunu gösteriyor, Mart ayı içerisinde bitmiş olacak. Diğer kamu bankaları protokol kapsamında imzalamak isteyenler var. Biz özel bankalara da çağrı yaptık, bizim belirlediğimiz rakamların üstünde rakam verebilecek her bankayla anlaşabiliriz dedik. Sistemde sadece 3 kamu bankası yok. Biz 23 bankayla çalışıyoruz. 23 bankayla çalışmamızın sebebi de emeklilerin banka kuyruklarında sıra beklememesidir. Özel bankalar sosyal güvenlik sistemleriyle çalışmaya alıştılar. Biz de iyi çalışıyoruz onlarla. Promosyon konusunda da bu sistemin içerisine gireceklerini düşünüyoruz. Vatandaşımız serbest, arzu ettiği her bankadan dilekçesini yazdıktan sonra banka değişikliğini yapabilir. Bir ödeme dönemi sonrasında arzu ettiği bankaya gidebilir. Sadece bankada kredi kullanmışsa ve bu kredinin karşılığında emekli maaşını garantilemişse, o bitinceye kadar değiştiremiyor. Onun haricindekilerin tamamı arzu ettiği bankanın arzu ettiği şubeyi değiştirebilir. Bunun için kurumumuza gelmesine gerek yok. İnternetten e-devlet üzerinden banka şubelerinden bunu yapması mümkün.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından basın toplantısı sona ererken, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ve beraberindekiler, Cuma namazından sonra toplum yararına ve iş başı eğitim programı ile işe yerleştirilen, açık işe yerleştirilen ve engelli işçilerden oluşan işçi grubuyla yediği yemekten sonra, Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim kurulu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ticaret Odası Başkan ve Yardımcıları, işçi sendikalarının yöneticileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi.  (Sinan Bilici-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir