• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Karlıova`da kar kalınlığı insan boyunu aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'da bir haftadır etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, ilçede hayatı durma aşamasına getirdi.

İlçede kar kalınlığın insan boyunu aşarken bazı ve araçların da kar altında kaldığı görüldü. Yamaçlarda yapılan bazı evlerin üzerine ise çığ düştüğü görüldü.

Bazı vatandaşlar evden çıkabilmek için evlerinin önünde biriken karı küreyerek tünel oluşturdu. Bazı vatandaşlar da kar altında kaybolan araçlarını çıkarmak için uzun uğraşlar verdi.

İlçe merkezine bağlı 47 köy yolunun kapalı olmasından dolayı Kaymakamlığa bağlı özel idare ekipleri ise aralıksız olarak yol çalışmalarına devam ediyor. İlçe merkezinde araçlar zorlukla ilerlerken Belediye ekiplerinin, yol açma çalışmalarına gece saatlerinde de devam ettikleri görüldü.

Yaklaşık bir hafta boyunca evlerinden çıkamayan vatandaşlar tipinin durmasıyla bugün marketlere giderek ev ihtiyaçlarını giderdi. Yoğun tipi nedeniyle evlerinden çıkamayan bazı vatandaşlar ekmek ihtiyaçlarını evlerinde bulunan sobalarda pişirdi.

İlçedeki vatandaşlar adeta "beyaz afet" yaşadıklarını belirtirken yirmi yıldır ilçedeki en çetin kış şartlarına bu yıl rastladıklarını ifade ettiler.

Hayvan sahiplerinin de yoğun tipi nedeniyle hayvan ağıllarına ulaşamadıklarını ifade ettiler. Hayvanlarının ağılda iki günden bu yana mahsur kaldığını söyleyen Cihan Mert, “Ben yirmi yıldır böyle bir kış yaşamadım. Hayvanlarıma tipiden dolayı iki gün aralıklı uğrayıp saman veriyordum. İçerde benim on tane büyük baş hayvanım var. Hayvanlarımın soğuktan öleceğini sanarak çok korktum. Hayvanlarımın kaldığı ağıl tamamen kara gömülmüştü. Tipide zorlukla ağılımın kapısından içeri girerek hayvanlarımı kontrol edip onlara yem ve saman verip tekrar evime gidiyordum ama aklım hayvanlarımda kalıyordu.” dedi.  (İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir