• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Çığ düşen köy yolları ulaşıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Özel İdaresi ekipleri, Sason ve Kozluk'ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki vatandaşların mağdur olmaması çalışmalarına devam ediyor.

Sason ve Kozluk'a bağlı köy yollarına düşen çığ sonucu kapanan yolların çalışmalar sonucu açıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İl Özel İdaresi yetkilileri, "Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Sason ilçemize bağlı Derince(Kahkik)-Çakırpınar (Tanisor) yolu ekiplerimizce temizlenerek tekrar ulaşıma açıldı. Kozluk ilçemiz Gümüşörgü(Tımok)-Kayadibi (Papur)-Geyikli (Mangik) grup köy yolu, karla mücadele ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı." denildi.

İl Özel İdaresi ekipleri, 57 araç, 114 personel, 2 bin 697 kilometre yolda ve 557 yerleşim alanında tüm olumsuz hava koşullarına karşı 7/24 nöbette oldukları belirtildi.

Öte yandan, Batman Belediyesine bağlı ekipler kentte etkili olan kar yağışının ardından yol temizleme, tuzlama ve don ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dün geceden itibaren farklı noktada çalışma yürüten ekipler zor koşullarda çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürürken özellikle ana arterlerde ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmaların tamamlanması ardından ekipler mahalle aralarında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir