• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Abdülkadir Geylani Hazretleri diyor ki;
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdülkadir Geylani Hazretleri diyor ki;

Genç kardeşim, sebep ağını koparıp yırttığın zaman müsebbibe ulaşabilirsin. Gönülden hizmet edene, hizmet olunur. İtaat edene itaat olunur.

İyilik edene iyilik edilir. Yakınlık peyda etmeye çalışana yakınlık hâsıl olur... Tevazû eden yükselir. Edep ve terbiyesini güzelleştiren yakınlık görür. Evet, güzel edep seni Hakk'a yaklaştırır, kötü edep ise O'ndan uzaklaştırır. Güzel edep, Allah'a karşı ibadet ve itaattir. Kötü edep ise O'na karşı bir çeşit isyandır, küstahlıktır. Ey Hak yolcusu! Hesaba arz olunmayı, nefsine bırakmak suretiyle geciktirme, ahiret gelmeden önce şu dünyada nefis muhasebesi yapmakta acele et... Bunun dışında mü'min kula sâir ahvalde üç şey gerekir :

1 - İlahi emirlere kayıtsız ve şartsız uymak,

2 - O'nun yasakladığı her şeyden kaçınmak

3 - Kadere rıza göstermek...

Evet, bir mü'minin yaşayış ve davranışları bu üç halden boş kalmaz. O halde onun bu hava içinde himmetini kalbine gerekli kılması ve bunu nefsine anlatması, sâir ahvalinde de âzasını bu ölçü içinde kullanması en uygun yoldur Genç kardeşim! İmanın zayıflamaya yüz tuttuğu an, nefsinle ve onun bataklık ve pürüzleriyle ciddi bir şekilde meşgul ol! Ve bu yolda yürürken seni artık, çoluk-çocuk, komşu akraba, şehir ve iklimin alıkoymasın...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir