• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe Kaymakamı Odabaş`tan esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliğince bir ay önce Kızıltepe Belediye Başkanı olarak görevlendirilen  Kaymakam Ahmet Odabaş, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya ile birlikte çarşı merkezinde esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyarette yapılacak hizmetler ile ilgili vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunan  Odabaş`tan esnaflar, Özgürlük Meydanının trafiğe açılması talebinde bulunurken, vatandaşlar ise meydanın trafiğe açılmamasını istedi.

Odabaş, daha sonra Aile Destek Merkezi (ADEM), tarihi Şahkulubey Kümbeti ile eski kaymakamlık binasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarihi Şahkulubey Kümbetine komşu olan Mehmet Vural, madde bağımlılarının kümbete girdiği için kapısını kilitlediğini ve buna sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, Kaymakam Odabaş ise 12`ci yüzyıldan kalan tarihi kümbetin restorasyonu ile çevre düzenlemesi için çalışma başlatacaklarını söyleyerek, Vural`dan Kızıltepe`nin tarihi olan kümbete sahip çıkmasını istedi.

Yapılan ziyaretler hakkında açıklamada bulunan  Kaymakam Odabaş, ilçe müftülüğünü eski hükümet binasına taşıyacaklarını belirterek, “Bu binaya hangi kurumları buraya taşıyabiliriz, onun araştırmasını yapıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Şu anda binada sadece mikro kredi birimimiz var. Burada inşallah en kısa zamanda ilçe müftülüğümüzü de taşıyacağız. Çünkü atıl vaziyette kalmasını istemiyoruz. İnşallah milletimize güzel hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir ay geçti ilk defa esnaf ziyaretine çıkıyoruz. Sağ olsunlar hepsi bizi kucaklıyor. Biz  onları nasıl kucaklıyorsak onlar da kucaklıyor. Ziyaret yoğunluğundan dolayı ziyarete çıkamıyorduk. Halen bize ziyaretler devam ediyor. Sıkıştırdık, bugün çıktık. Cumhuriyet meydanı ile alakalı projelerimiz var. Vatandaşın bir kısmı meydanın trafiğe açılmasını istiyor, bir kısmı aynen kalsın diyor. Özellikle esnaftan trafiğe açılması için yoğun bir beklenti var. Onun değerlendirmesini yapacağız. Hem vatandaşın nabzını yoklamak, esnafın hal hatırını sormak ve işlerin nasıl olduğunu görmek üzere bu gün arkadaşlarımızla beraber dışarı çıktık.“ dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir