• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Muş`ta karla mücadele çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belirli aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Muş Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Ana ve ara yolları ulaşıma açan ekipler, akabinde yeniden etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalarını sil baştan yapmaya başladı.

Belediye Başkanı Feyat Asya bu güne kadar yaklaşık 11 bin kamyon karın şehir dışına taşındığını söyledi.

İstasyon, Cumhuriyet, Eski Erzurum ve Hürriyet caddesi gibi ana yollardaki karı öncelikli olarak temizleyen ekipler, daha sonra ara yolları ulaşıma açtı. İş makineleri yolları açarken kar küreme ekipleri de refüj ve kaldırımlardaki karı temizlemeye çalışıyor.

Çalışmalar sırasında zabıta ekipleri herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için önlem alırken, tuzlama ekibi de temizlenen yolları buzlanmaya karşı tuzlamaya başladı.

Karla mücadele çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Feyat Asya, ana yollar ve vatandaşların yoğunlukta olduğu yollara öncelik verdiklerini belirterek, “Günlük 500 kamyonun üzerinde karı şehir dışına taşıyoruz. 13 Aralık`tan beri yaklaşık 11 bin kamyon karı şehir dışına taşıdık. Bugüne kadar toplanan karı Karşıyaka mevkiine taşıyorduk. Ancak orada yer kalmadığından Karasu nehri kenarına taşımaya başladık. Karla mücadele çalışmaları çok külfetli ve zahmetli bir çalışmadır.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir