• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
"15 Temmuz`da amaç Türkiye`yi parçalamaktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda “15 Temmuz Darbe Girişimi Direniş ve Diriliş Paneli” düzenlendi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık`ın panelist olarak gerçekleştirilen panele; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, avukatlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz darbe girişimini gösteren sinevizyon gösteriminin ardından başlayan programda ilk olarak sözü alan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Türkiye`nin 15 Temmuz darbe girişimiyle tarihinde nadir bir vaka ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yarar, “Silahlı bir grubun önüne silahsız iradesiyle çıkıp onu yendi. Dünyada bunu bir elin parmakları kadar sayamazsınız. Yakın tarihte böyle bir olay yok. Yakın tarihte gerçekleşmiş böyle bir girişimi önleyen bir olay yok. 246 şehidimiz var. Bu şehitler o gün sokağa çıktıklarında yarın sabahı düşünmedikleri için biz bugün bu konuşmayı yapabiliyoruz. Siz evinizde gezebiliyorsunuz, çocuğunuzu sevebiliyorsunuz. Burada hiçbirimiz olmayabilirdik. Sıkıyönetim ilan edilmiş, ülkenin birçok yerinde çatışmalar çıkmış, kardeş kardeşi vurup kanını dökmüş bir olayın içerisinde kalabilirdik.” dedi.

15 Temmuz darbe girişinin başarılı olması takdirde Türkiye`nin Suriye ve Irak gibi olmuş olacağına işaret eden Yarar, “Çok uzağa gitmeyelim. İşte Suriye ve Irak. İki örnek yaşanmış ülke. Kardeş kardeşin kanını döktüğü ve bir devlet olmanın ne olduğu unutulan iki tane örnek önümüzdedir. Darbecilerin en büyük amacı, bu ülkede iktidarı ele geçirmek değildi, bu ülkeyi param parça etmekti. Geldiklerinde size refah getirmeyeceklerdi, zaten darbelerin refah dönemi hiç yoktur. O gün eğer bunlar başarmış olsalardı bu halk direnmeye devam edecekti. Sokak sokak, mahalle mahalle direneceklerdi. İşte bunun hasarı hem Suriye`den, belki de hem de Irak`tan bizi daha beter edecekti.” diye konuştu.

15 Temmuz`da darbe değil, Türkiye`yi parçalamak için plan yapıldığını anımsatan Yarar, “O gün F16`larla bombalayanlar, o gün tanklarla araçların üzerinden geçenlerin size mutluluk getireceğini düşünen arkadaşlar varsa ve size halen bunu söyleyenler varsa söyleyeceğiniz ilk şey şu olmalı; ‘Suriye ve Irak sizin önünüzdeyken bunu nasıl söylersiniz?` Cevabını onlara sormalısınız. Teröristlerle mücadele eden bu şehitler, gaziler, milyonlarca sokağa çıkan insanlar sayesinde ayaktayız. 15 Temmuz`u öğrenmek zorundayız. 15 Temmuz`daki gücümüzü içimize atmak ve bir sonraki muharebe, savaş, mücadele neyse ona doğru yürümek zorundayız. Başka hiçbir çaremiz yok.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz Türkiye`nin parçalanması ve bölünmesi üzerine kurulu bir senaryonun sadece ilk ayağıydı”

Daha sonra söz alan Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, müthiş bir direniş ve imanla 15 Temmuz darbe girişiminin önlendiğini söyledi.

Özışık, “15 Temmuz`u biz sadece FETÖ`nün darbe girişimi olarak değerlendirip düşünürsek, olayın derinliğine inemeyiz. 15 Temmuz Türkiye`nin parçalanması ve bölünmesi üzerine kurulu bir senaryonun sadece ilk ayağıydı, ilk girişimiydi. Şöyle söyleyebilirim; 25 bin PYD`linin Türkiye`nin sınırından içeri girip Güneydoğu`da taş üzerinde taş bırakmayacak şekilde konuşlandığı, aynı şekilde Kuzey Kıbrıs`ta Rumların, Ağır`da Ermenilerin, diğer bölgelerde diğer dış güçlerin hazır olduğu bir Türkiye`yi talan etme projesiydi. Şuna inanın 15 Temmuz gecesi şöyle bir plan vardı; o gece Amerika`dan ‘Tarafları itidalli olmaya davet ediyoruz` diye açıklama gelmişti. O açıklamanın sabahında eğer Güneydoğu`da beklenen ayaklanma veya istila gerçekleşmiş olsaydı Amerika`dan ‘Kürdistan`ın bağımsızlığını ve özerkliğini tanıyoruz` diye ikinci açıklama gelecekti.” şeklinde konuştu.

“Allah o günleri nasip etmedi” diyen Özışık, konuşmasının devamında, “Çünkü hakikaten müthiş bir direniş gösterdik. 15 Temmuz`da tanklarla, toplarla geldiler, bu millet tekmeyle, yumrukla, çıplak ayakla gitti onları durdurdu. 15 Temmuz`da biz acemi birliğimizle mangadaydık, eğer bundan sonra gelirlerse bu sefer usta birliğimizle sahada oluruz. Tank, silahlar, hazırlık ve her şey bizde olur. Bu milleti tankla, topla, silahla, darbeyle korkutabileceğine inanan bir kesim varsa ve bu kesim halen bir darbe girişiminde bulunma gibi bir gayret içindeyse bu ahmaklığın en üst seviyesi diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir