• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
"Yasalar çerçevesinde sıkıntılar giderilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, Minibüsler Kooperatifi, Halk Otobüsleri Derneği ve Durak Başkanlarından oluşan bir heyet Genel Sekreter Mehmet Yaşar`ı ziyaret etti. Ziyarette toplu ulaşım hizmeti sunan esnafın sıkıntıları Genel sekretere aktarıldı.

Şoför esnafının sıkıntılarına duyarsız kalmayacaklarını belirten Genel Sekreter Mehmet Yaşar, yasalar çerçevesinde sıkıntıları asgariye indirmek için çalışacaklarını söyledi.

Yaşar, “Yeni çıkan yasalar bilindiği üzere geriye doğru işlemez. Önceden köy statüsünde olan yerler şimdi mahalle statüsündedir. Eğer bununla ilgili bir kargaşa varsa ya da açıklığa kavuşmamış bir durum varsa bunu bakanlığa yazarız. Biz sizin ve diğerlerinin de haklarını savunuruz. Bizim buradaki varlık nedenimiz şudur. Yasalar ve kanunlara göre hareket ederiz. Şahısların taleplerine göre hareket etmeyiz. Bu diğerleri içinde sizin içinde geçerlidir. Ama ortada da bir hak kaybı varsa mutlaka onun önlenmesi gerekir. Bakanlıktan detaylar istenilsin. Bizde beraber istişare ederiz. Sizleri ve diğerlerini de dinleriz. Geçmişte şu yapıldı, şu edildi demek hakkınız. Ama hiç kimse yasaların kanunların üzerinde değil. Büyükşehir yasasından dolayı böyle bir hak var mı, yok mu onu öğrenmemiz lazım. Bunun yolu da bakanlıktan geçiyor. Onlarda şahıslara göre karar vermezler. Yasalara ve mevcut duruma göre karar verirler. Yasa kanun ne gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul`da Genel Sekreter Mehmet Yaşar`ın kendilerini kabul edip dinlemelerinden ötürü memnuniyetliklerini dile getirdi.

M. Emin Tuğrul, “Minibüs ve halk otobüsü esnafının çalışamadığı giremediği mıntıkalar var. Şoför esnafımızın biriken sıkıntıları söz konusudur. Bunları sizlerle paylaşmak istedik. Şoför esnafımız yıllardır bu memlekete hizmet sunmuşlardır. Bu esnafımızın mağdur olmaması için sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle sıkıntıları aşarız.” diye konuştu. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir