• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vali Tuna: Enerji konusunda üzerimize düşeni yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Akçakale`deki kanaat önderleri, köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu ve Vali Danışmanı Reşat Uzun katıldı.

Toplantıda konuşan Akçakale`nin sorunlarını dile getiren  kanaat önderleri, başta enerji olmak üzere eğitim ve sulama konularındaki taleplerini dile getirdi.

Taşımalı eğitim yapan bazı mahallelere okul yapılmasını isteyen kanaat önderleri ve muhtarlara teşekkür eden Vali Tuna, bunun eğitime verilen önemin göstergesi olduğunu belirterek, bu talebi dikkate alacaklarını söyledi.

Gündeme getirilen enerji sorununu çözmek için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Vali Tuna, “Biz birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece endişelenmemize gerek yok. Sınır güvenliği ve asayişin sağlanması konusunda vatandaşımız güvenlik kuvvetlerimize son derece yardımcı oluyor. Bu konuda Akçakale`deki vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz, enerji başta olmak üzere sizin taleplerinizi dinledik ve bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerden tarımda elde edeceğiniz gelirlerinizi sanayi ve daha kalıcı yatırımlara yönlendirmeniz tavsiyesinde bulunuyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için devlet bu konuda çok ciddi destekler veriyor. Bu konuyu da dikkate almanızı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Akçakale`deki kanaat önderleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da, Akçakale ilçesinin Suriye sınırında bulunması nedeniyle son derece önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu ise tüm kurumlarla birlikte çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek, özellikle sınır bölgesinde Akçakale halkının yardımının çok önemli olduğunu ifade etti.

Toplantı sonrasında Vali Tuna, kanaat önderleri ile fotoğraf çektirdi.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir