• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Batman`daki sinema yangınında hasar bir milyon TL`nin üzerinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Batman merkezde bulunan Yılmaz Güney Sinema Salonu`nda meydana gelen yangının nedeni ve salonda meydana gelen maddi hasarın sonuçları yapılan incelemelerin ardından Batman Belediyesi Başkanlığı tarafından raporlaştırıldı.

Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangının maddi zararı bir milyon 250 bin  TL ile bir milyon 500 bin TL arasında olduğu bilgisine yer verilen raporda, yangında Batman Belediyesi`ne bağlı 4 itfaiye aracı ve 19 personel ile müdahalede bulunduğu belirtildi.

Raporda hasar gören malzemeler şöyle sıralandı: "87 adet ses, görüntü, ışık, sinema malzemeleri; bir adet dijital ses işlemcisi (SKA-30), bir adet sinema perdesi (5x7), bir adet sinema projeksiyon makinesi (35 MM), bir adet film hazırlama platosu (35 mm, bir Adet Dijital Sinema Projeksiyonu (3 D Uyumlu), bir adet 3D görüntü aparatı, bir adet barkod yazıcı, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet 90 KW jeneratör (kontrol panosu), 3 adet masaüstü bilgisayar, bir adet HD uyumlu projeksiyon, sinemada bulunan oturma koltukları, büro malzemeleri, demirbaşlar, ters tavan, boya badana, elektrik tesisatı, çatı kısmı komple, duvar sıvası ve zemin döşemesi."

"Sinemayı modern bir sinema haline getireceğiz"

Yılmaz Güney Sinema Salonu`nda çıkan yangın hakkında konuşan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, yangının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Yangında can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Aksoy, "Sinemayı daha iyi bir çalışmayla, mimari dokusuna bağlı kalıp, 500-600 Bin TL`lik bir harcamayla  modern bir sinema haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

Aksoy, yangının çıkış sebebine ilişkin yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesine dikkat çekerek sinemanın isminin de eskiden olduğu gibi Yılmaz Güney Sineması olarak kalacağını kaydetti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir