• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Avcılar yüzünden 20 köy elektriksiz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da 20 köyü besleyen enerji hattı, 2 gün içinde 3 ayrı yerden koptu. Tellerinin kopması sonucu yaklaşık 20 köy elektriksiz kaldı.

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri tarafından arıza alanında yapılan incelemeler sonucu, avcıların elektrik tellerine konan kuşlara tüfek ile ateş açarak kopmasına neden oldukları tespit edildi. Ekipler gerekli onarımı yaptıktan sonra,  söz konusu köylere yeniden düzenli elektrik verilmeye başlandı.

Konu hakkında konuşan DEDAŞ Sistem İşletme Yöneticisi Bilal Altunç, enerji nakil hattındaki kopma olaylarının Doluca köyü Esentepe mezrası mevkiinde yaşandığını belirterek, bu duruma avcıların elektrik tellerine konan kuşlara tüfek ile ateş açmalarının neden olduğunu söyledi.

Tüfeklerden atılan saçmaların tellere isabet ederek zayıflattığını, ardından yaşanan kar yağışı, don ve fırtına sebebiyle bu telleri koptuğunu belirten Altunç, enerji nakil hatlarının bulunduğu yerlerde avlanan avcılara, elektrik tellerine doğru ateş etmemeleri çağrısında bulundu.

Arızaların çoğunlukla tel kopması, pano, şalter ve trafo yanmasının yanı sıra, sigorta atması şeklinde gerçekleştiğini belirten Altunç, "Batman`da hava sıcaklığı gece -14 dereceye kadar iniyor. Yaşanan bu soğuğa rağmen ekiplerimiz gece gündüz demeden aralıksız çalışıyorlar. Arızaların büyük çoğunluğu aşırı yüklenmeden kaynaklanıyor. Müşterilerimizden sağlıklı ve kesintisiz elektrik alabilmeleri için elektriği ısınmada kullanmamaları ve israftan kaçınmalarını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir