• DOLAR 32.441
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2480.766
  • ...
Kapanan köy yolları güçlükle açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına il merkezine bağlı Karlıova, Kiğı, Adaklı, Yedisu, Yayladere ve Sancak beldesi ile 278 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Bazı ilçe ve köylerde elektrik kesintileri yaşandığı belirtilirken, günlük hayat neredeyse durma noktasına geldi.

Kırsal kesimde yaşayanların, hastalık ve cenaze işlemleri için sık sık sağlık ve İl Özel İdaresi ekiplerini aradıkları bildirildi.

Kapanan köy yollarının açılması için çalışmaları yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kayaokay, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı 278 köy yolumuz kapandı. Ekiplerimiz gece ve gündüz aralıksız olarak karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Sağlık ekiplerinin acil hastası ve cenazesi olan köylere ulaşması için çalışmalarımızı öncelikle ona göre yapıyoruz. Şu an Dikme köyü yolunda ekiplerimiz kar savurma makinesi ile çalışmalarını sürdürüyor. Yollarda kalan vatandaşlarımızın köylerine, köyde hastası olan ve orada mahsur kalanların da şehre ulaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"Tipi nedeniyle ekiplerimiz zor anlar yaşıyor"

Açtıkları birçok köy yolunun yoğun kar ve tipi nedeniyle tekrar kapandığını dile getiren Kayaokay, "Karla mücadele ekiplerimiz yol çalışmalarını yaparken, yoğun kar yağışı ve oluşan tipi nedeniyle zor anlar yaşıyor. Tipiden dolayı ekiplerimizin yol açması güçleşiyor. Tüm zorluklara rağmen ekiplerimiz kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kayaokay, şehir merkezinden 35 kilometre uzakta bulunan Hesarek Kayak Merkezi yolunun bugün itibarıyla açıldığını sözlerine ekledi.

"Kar ve tipi nedeniyle 2 gündür köyümüze gidemiyoruz"

Olumsuz hava şartları nedeniyle 2 gündür köyüne gidemediğini belirten Ali Çağrıbay ise "Dikme köyünde oturuyorum. Ailece Elazığ'a gittik. İşimiz bitikten sonra geri döndüğümüzde tipi nedeniyle Kuruca mevkiinde kara saplandık. Orada kurtarıldıktan sonra Yolçatı köyüne geldik ve 2 gün mahsur kaldık. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri şu an köyümüzün yolunu açıyor.  Herkes bu konuda sabırlı olmalı. Her yer açılacaktır." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir