• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
"Şanlıurfa`da sağlık çalışanı sayısı yetersiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa`da görev yapan ulusal ve yerel basınla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Basın toplantısına Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günak ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendiren Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günak, daha basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Türkiye tarihinde yıkıcı bir yer edinen 15 Temmuz darbe girişimine daha ilk saatlerde tepki göstererek darbeci anlayışa karşı olduklarını ortaya koyduklarını ifade eden Günak, darbeler döneminin sona ermesini temenni ettiklerini söyledi.

Bölgenin içerisinden geçtiği koşulları göz önünde bulundurarak var olan sorunların çözümüne yönelik adımlar attıklarını söyleyen Günak, özellikle Suriye`de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere hizmet verme noktasında sağlık çalışanlarıyla birlikte çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.

“Biz kesinlikle hiçbir hastanenin kapanması taraftarı değiliz”

Şanlıurfa`da son dönemlerde kapatılan hastanelerle ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Günak, hiçbir hastanenin kapanması temenni etmediklerini söyledi.

Günak, "Devletin koyduğu mevzuatın dışında somut bir şey varsa devlet buna karar verir. Aslında hastanelerin kapanması diye bir durum yok sadece SGK ile sözleşmeleri feshediliyor. Geçenlerde bir hastaneyle ilgili bir gelişme oldu, bizler de diğer sivil toplum kuruluşları gibi en yüksek perdeden Bakanlık nezdinde çaba ortaya koyduk.  Özel ve devlet fark etmez bizim dilimiz alışmış özel diye. Aslında hepsi SGK ile sözleşmelidir. Bizimle aynı mevzuata tabidirler. Yani bunlar millete hizmete verme noktasında… Ama bu da kimseye sonsuz bir güç vermez. Hem devlete hizmet edeceksin hem de devlet seni denetlemeyecek böyle bir şey olmaz. Ama dediğim gibi biz kesinlikle hiçbir hastanenin kapanması taraftarı değiliz.” diye konuştu.

“Sağlık çalışanı sayısı yetersiz”

Şanlıurfa`da doktor açığının bulunmadığını ama bunun yanında sağlık personeli sayısının yetersiz olduğunu belirten Günak, bunun da sağlık personelinin çalışma şartlarını çok zorlaştırdığını, bu sorunun çözümü için Bakanlık nezdinde yaptıkları çalışma kapsamında yakın bir zamanda atama yapılacağını söyledi.

Hastanelerin yeni binasına taşındıktan sonra boş kalan binaların tekrar sağlık hizmetleri sunma konusuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Günak, bu binaların çoğunun depreme dayanıklı olmadığını ama uygun görülen bazı binaların semt polikliniği tarzında hizmet vereceğini söyledi.

Şanlıurfa Valiliğinin, yaklaşık 800 hastaya bakabilen Eyyübiye 5 Nolu Balıklıgöl Aile Sağlığı Merkezinin yerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne ait bir kuruma verilmesi kararını değerlendiren Günak, valiliğin bu kararından dönmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.  (Osman Gülebak-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir