• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Ücretsiz Diyet Polikliniği açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi Sağlık Merkezi`nde, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği en son yenilikleri içeren uygulamaları ile ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı. Haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veren Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği, kişiye özel beslenme programları ile birlikte seanslar süresince hedeflenen kiloya ulaşmak ve birlikte doğru menü oluşturma sonrasında da kişiye hayat boyu doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak için çalışmalara başladı.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği'nin hizmet vermeye başlamasına ilişkin bir açıklamada bulunan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, toplumun 3`te birinin obez olduğuna dikkat çekerek, "Beslenmeden kaynaklı problemler kişinin sağlıklı hayat sürmesini engelleyip birçok hastalığın da tetikleyicisi olmaktadır. Bu nedenle önemli olan sadece zayıf veya kilolu olmak değil, önemli olan sağlıklı beslenmektir. Böylece kişi kendi vücuduna uygun olan ağırlıkta olup hastalık tehlikesini azaltarak hayat kalitesi yüksek bir yaşam sürdürecektir. Biz de Batman Belediyesi olarak bu konuda önemli bir adım atarak Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği'mizi halkımızın hizmetine açtık. Bütün vatandaşlarımız Belediye Sağlık Merkezi`nde hizmete açtığımız bu poliklinikten tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecek.” şeklinde konuştu.

Polikliniğinde göreve başlayan Diyetisyen Nadide Ucuz, klinik içerisinde bulunan Segmental Vücut Analiz Tartısı ile Toplam Vücut Ağırlığı, Beden Kitle indeksi, Vücut Yağ Oranı, Bel ve Kalça Oranı, Bazal Metabolizma Hızı Bilgileri, İdeal Kilo, Obezite Derecesi, Toplam Sıvı Miktarı, Kolların, Bacakların ve Gövdenin Yağ Oranı, Yağsız Kütle ve Kas Ağırlığını analiz ettiklerini söyledi.

Ucuz, “Uygulanan beslenme programı süresince Batman Belediyesi Sağlık Merkezi Sağlıklı Beslenme Ve Diyet Polikliniği olarak hazırladığımız besin günlükleri ile disiplinli ve profesyonel bir yol izlemekteyiz. Polikinliğimizde, Bireysel Beslenme Danışmanlığı, Sağlıklı Kilo Yönetimi Programı, Sağlıklı Kilo Alma Programı, Sağlıklı Kilo Verme Yönetimi Programı, Çocukluk Çağı Beslenmesi, Ergen Dönemi Beslenmesi, Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi, Sporcu Beslenmesi, Gebelik Dönemi Beslenmesi, Emziklilik Dönemi Beslenmesi, Gebelik Sonrası Kilo Verme Programı, Menapoz Döneminde Özel Beslenme, Yaşlılık Dönemi Beslenmesi, Ramazanda Beslenme hizmetleri verilmektedir.” dedi. (İLKHA) 



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir