• DOLAR 32.488
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2478.39
  • ...
"Kanserde erken teşhis önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile geçen yıl kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi`nde (KETEM) tedavi gören kadınlarla bir araya geldi.

Bir otelde kanser tedavisi gören kadınlarla bir araya gelen Şahin, kanserde erken teşhisin önemli olduğunu vurguladı.

Şahin, "Erken teşhis ve tedavinin gerekli çalışmalarını yaptınız ve bugün aşama aşama gidiyor. En önemli şey umuttur. İnsan umudunu kaybederse hayatını kaybeder. Umudumuzu kaybetmeden birbirimize verilen imkanları ve fırsatları iyi değerlendirerek hepinizin sağlıklı ve toplumun sağlıklı olması konusunda çalışıyoruz." dedi.

KETEM ve mobil mamografi tarama aracıyla 27 bin tarama işlemi gerçekleştirildiğini de belirten Şahin, bunun sonucunda 12 bin 933`ü mamografi 11 bin 812`si rahim ağzı kanseri ve bin 264 kişiye de gaitada gizli kan taraması yapıldığını söyledi.

Şahin, ayrıca 16 bin 620 kişinin halk sağlığı eğitiminden faydalandığını ve 4 bin 909 kişinin de merkeze ulaşabilmeleri amacıyla taşıma işlemi yapıldığı bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından Şahin, teke tek masaları dolaşarak kadınlarla sohbet edip KETEM ile ilgili bilgi aldı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir