• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Şırnak`ta Denetimli Serbestlik Protokolüimzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Şırnak Belediye Başkanlığı arasında, 2017 yılında Şırnak Belediye Başkanlığı bünyesinde çalıştırılması planlanan hükümlüleri kapsayan ''Kamuya Yararlı İşte Çalıştırmaya ilişkin İşbirliği Protokolü'' imzalandı.

Şırnak Adliyesinde gerçekleştirilen protokol törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak ile Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu katıldı.

Başsavcı Patlak, törende yaptığı konuşmada, denetimli serbestliği, kişinin ıslahı ve topluma kazandırılmasını esas alan alternatif bir sistem olduğunu söyledi.

Patlak, "İmzalanacak bu protokol ile belediyemizde kamuya yararlı işte çalışma cezası daha etkin ve azami fayda ile infazına yönelik büyük katkı sağlayacaktır.'' dedi.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu da,  '' Denetimli Serbestliğin modern bir infaz şekli olduğunu, bununla beraber yükümlülerin belediyemiz bünyesinde park-bahçe işleri, temizlik hizmetleri, ağaç dikim-bakım hizmetleri gibi alanlarda kullanılmasıyla, bir taraftan yaptırım uygulanırken diğer taraftan kamu yararı gözetilmiştir. " ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başsavcı Patlak ve Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, hazırlanan protokolü imzaladı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir