• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
`Olmadığınız yer güvenli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Kölge/ İSTANBUL / DOĞRUHABER

Parti çalışmaları ve bir dizi ziyaret için Akdeniz turuna çıkan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adana ve Mersin`de halkla biraraya geldi; basın ve medya mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adana'da halkla buluştu. Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Yapıcıoğlu, anayasa değişikliği, Suriye meselesi ve ABD Başkanı Donald Trump`ın Suriye ve çevre bölgelerde “güvenli bölge oluşturma” açıklamasına yönelik önemli mesajlar verdi.

ADANA`DA KONUŞAN YAPICIOĞLU: YÜKÜMÜZ AĞIR

Halkla buluşma etkinliğinde, “Yükümüz ağır” diyen Yapıcıoğlu, “Eğer bu millet silkinmez, kendine dönmez ve mazlumlara el uzatmazsa bu zulümler bitmez, belki yüz yıllar daha sürer” şeklinde konuştu. Yapıcıoğlu, Ümmetin kurtuluşunun ancak Müslümanlar arasında tesis edilecek vahdet ve kardeşlikle mümkün olacağına işaret etti.

Batıda Müslümanlar ve kutsallarına yönelik saldırıların arttığını belirten Yapıcıoğlu, Kanada`da camiye yönelik saldırıda şehid olanlara dikkat çekerek, “Dünyanın dört bir tarafında zalimler nefretlerini, silahlarını mazlum ümmete doğrultmaya devam ediyorlar. Bizler birlik olamadığımız için, bizler bölük pörçük olup enerjimizi birbirimizle uğraşarak tükettiğimizden dolayı, fütursuzca bize saldırma cesaretini gösteriyorlar." dedi.

"SURİYE ÜMMETİN İÇ MESELESİDİR"

Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, Suriye`nin İslam ümmetinin iç meselesi olduğunu ta en başından söylediklerini belirterek ateşkes konusunda da Batılılara güvenilemeyeceğini ve sorunun İslam ülkelerinin bir araya gelerek çözülebileceğini vurguladı.

"GÜVENLİ BÖLGE, AMERİKA'NIN OLMADIĞI BÖLGEDİR"

ABD'nin, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusundaki açıklamalarını değerlendiren Yapıcıoğlu, "ABD, Suriye'de güvenli bölge oluşturacağını açıklamış. Değerli dostlar, Amerika sadece ve sadece İsrail'in güvenliğini düşünür. Keşke Suriye baştanbaşa güvenli bölge olsaydı da Suriyeli kardeşlerimiz kendilerini emniyet ve güven içerisinde hissedebilseydi. Biz de diyoruz ki; eğer Amerika Suriye'yi güvenli bölge ilan edecekse güvenli yer, Amerika'nın olmadığı bölgedir. Amerika defolup giderse inşallah Suriye de güvenli hale gelecektir." diye konuştu.

YAPICIOĞLU MERSİN`DE BASIN MENSUPLARIYLA BİRARAYA GELDİ

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, adana Yüreğir`den sonra Mersin`e geldi.

Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Yapıcıoğlu, referandum sürecine değinmekle beraber, FETÖ şüphesiyle doğumdan bir gün sonra gözaltına alınan kadının durumuyla ilgili yaşananlara tepki gösterdi. Yapıcıoğlu ayrıca, batıdaki İslam düşmanlığının fiili saldırılara dönüştüğünü de ifade etti.

REFERANDUM İLE İLGİLİ KARARIMIZI BİRKAÇ GÜNE PAYLAŞACAĞIZ

Türkiye`nin en önemli gündem maddelerinin başında referandum sürecinin geldiğini belirten Yapıcıoğlu, meclisten 18 madde halinde geçen anayasa değişikliğine değinerek, "Cumhurbaşkanı bir kez daha görüşülmek üzere geri göndermezse 9 veya 16 Nisan tarihlerinde referandum yapılacak. Referandum ile ilgili olarak bazı partiler, kişiler ve kurumlar görüşlerini beyan ettiler. Biz de birkaç gündür söylüyoruz bunu, bir kez daha söylüyorum; bizim bu konuda incelememiz devam ediyor. Parti içindeki tartışmalarımız, müzakerelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu konudaki tavrımızı netleştirecek ve bu kararımızı kamuoyu ile paylaşacağız inşallah. Referandum süreci ile ilgili olarak bazı partiler, kişiler ve kurumlar işi çığırından çıkarmaya başladılar. Kendileri gibi düşünmeyenleri ihanetle, vatan hainliğiyle suçlamaya başladılar. Bu gidişatın, bu tavrın, bu yaklaşımın doğru olmadığını hatta tehlikeli olduğunu ifade ediyorum." Açıklamasında bulundu.

"DOĞUMDAN BİR GÜN SONRA GÖZALTI DA NE DEMEK OLUYOR?"

Alanya`da bir kadının FETÖ şüphesiyle doğumdan bir gün sonra gözaltına alındığını hatırlatan Yapıcıoğlu, yaşanan bu olaya çok üzüldüğünü ifade etti.

Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Basına fotoğrafları yansıdı, birkaç ajans bu haberi geçti fakat medyada çok fazla yer bulamadı maalesef. Aranan bir kadının doğum yapmak için hastaneye müracaatından sonra hastane kayıtlarına isminin düşmesiyle birlikte emniyet mensupları hastane çevresinde önlem alıp doğum yapmasını beklemişler. Doğumdan bir gün sonra taburcu olunca bebeğiyle birlikte gözaltına almışlar. Ben buradan soruyorum, Ne oluyoruz? Doğumdan bir gün sonra bir kadının gözaltına alınması ne demek oluyor? Kadınların gözaltına alınırken ellerinin kelepçelenmesi bile doğru değilken, doğumdan bir gün sonra bir kadının gözaltına alınması gerçekten kamuoyunun vicdanını yaralamıştır diye düşünüyorum. Bir eliyle karnını tutarken emniyetin veya adliyenin merdivenlerinde çekilen o fotoğraf beni çok sarstı. Bu şekilde olduğu halde gözaltı kararı verenlere de hesabının sorulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu olay operasyonların sulandırılması adına da yapılmış olabilir. Buna dikkat etmek gerekir."

"BATIDAKİ İSLAM DÜŞMANLIĞI ARTIK FİİLİ SALDIRILARA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Yapıcıoğlu, "Bazı Avrupa ülkelerinde camilerin kapatılması, bazı yerlerde mülteci olarak gidenlerin dinlerinin sorgulanması, mensup oldukları inanca göre sınıflandırılması, kendi dindaşlarını kabul etmelerine karşın Müslümanlara ikinci, üçüncü hatta beşinci sınıf insan muamelesi yapmaları Batının çirkin yüzünü bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Bunun böyle olmasının en büyük sebebi kendi içimizde birbirimize olan tahammülsüzlüğümüz, inancımızın özünü ve birliğimizi kaybetmiş olmamızdır. Eğer birliğimizi muhafaza edersek, aramızda bilenlerimiz konuşursa, usulünce ve uygun ortamlarda tartışırlarsa öyle inanıyorum ki ihtilaflarımız minimuma inecek, birbirimize sımsıkı sarılıp daha da kenetleneceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir