• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
Terör rejimi yeni konut inşasını onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal hükümetinin Batı Şeria'da 3 binden fazla yeni konut inşası planını onayladığı belirtildi. Öte yandan, aynı bölgede Filistinlilerin özel arazisi üzerine inşa edilen yerleşim yerlerinin 3 bin Siyonist polis eşliğinde zorla tahliyesine başlandı.

İşgalci rejim İsrail'in Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, dün akşam yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin Batı Şeria'da 3 binden fazla yeni konut inşası planını onayladığını açıkladı.

Lieberman, söz konusu konutlardan iki bininin pazarlamaya hazır olduğunu, diğerlerinin de planlama aşamasında olduğunu ifade etti.

İşgal rejimi bakanı, Batı Şeria'yı kast ederek, "Yehuda ve Es-Samurra'ya hayatı döndürecek ve bölgedeki ihtiyaçlara çözüm bulunacak yeni bir aşamadayız." dedi.

Siyonist İsrail, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana Yahudi yerleşimciler için konut inşasına hız vermesi dikkat çekiyor.

Terör rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, yaklaşık bir hafta önce de Batı Şeria'daki yerleşkelerde 2 bin 500 yeni konut inşa edilmesi planını onaylamıştı.

Siyonist İsrail yerleşim yerlerini zorla tahliye ediyor

Ayrıca, Batı Şeria`da Filistinlilerin özel arazisi üzerine inşa edilen Amona Yahudi yerleşim biriminin tahliyesine başlandığı belirtildi.

Terör rejimi, 1997`de inşa edilen ve yaklaşık 50 Yahudi ailenin yaşadığı yerleşim biriminin boşaltılması için 3 bin Siyonist polisi görevlendirdi.

Filistinlilerin açtığı davada İsrail Yüksek Mahkemesi, 26 Aralık 2014`te, "özel mülkiyet üzerine kurulduğu için yapılara ruhsat verilmesinin mümkün olmayacağı" gerekçesiyle Amona Yahudi yerleşim biriminin 2 yıl içinde tahliye edilmesine hükmetmişti.

Mahkeme de İsrail hükümetine yerleşimcilerin, 25 Aralık 2016`ya kadar Amona`yı boşaltmalarını içeren kararı tebliğ etmiş; İsrail ise mahkemeden kararı, 7 ay ertelemesini talep etmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Benyamin bölgesinde Filistinlilere ait arazi üzerine 1997'de inşa edilen Amona Yahudi yerleşim biriminde yaklaşık 50 siyonist aile yaşıyor.

İsrail'in, işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini 'derhal ve tamamen' durdurmasını içeren 2334 sayılı karar, BM Güvenlik Konseyinde 23 Aralık 2016`da kabul edilmişti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir