• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Muş`ta 363 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta yaklaşık bir haftadır şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ediyor. Şehir merkezinde araçlar kara gömülürken, ara arterler ve Muş genelinde 363 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Özel İdare Ekipleri yoğun çalışma yürütürken, belediye ekipleri ise kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerde kar ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

İş yerinin önünde arabasını kardan kurtarmaya çalışan Vahap Toraman, Muş`ta bu sene kışın çok çetin geçtiğini ve kış şartları altında iş yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Bu sene takdir-i ilahi kışımız çok çetin geçiyor. Yoğun kış şartları altında iş yapıyoruz. Belediyemiz çok iyi hizmet vermediği için biz de karı temizlemek için kürekle çalışıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Belediyemiz tam temizlemeye başlarken yine yağmaya başladı. Ama bu geçerli bir sebep değil, daha çok çalışma bekliyoruz, daha çok hizmet bekliyoruz belediye başkanımızdan.” ifadelerini kullandı.

Kar yağınca şehirde hayatın felç olduğunu, insanların evden çıkamadığını söyleyen Basri Düzener ise “Kar yağınca hayatı felç ediyor, şehirde resmen hayat bitiyor. Ulaşım, işe gidiş gelişler zorlaşıyor. İnsanlar evden çıkamıyor. Kar çok yağdığı için belediye de yetişemiyor. Araçların yol kenarlarına park etmesinden dolayı belediye çalışamıyor ama vatandaşın da suçu yok, arabasını nereye çeksin. Memlekette kapalı otopark yok, açık otoparka da millet çekemiyor. Milletin başka çaresi yok ya evin önüne ya da iş yerinin önüne park ediyor.” dedi.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir